Bani mai puțini de la Consiliul Local pentru Gloria și HCM

– dacă anul trecut Gloria a primit 24 de miliarde de la Consiliul Local, anul acesta clubul lui Pădureanu va trebui să se bată pe 20 de miliarde cu HCM și Vulturii

Primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, a făcut publice luni sumele care se vor aloca de la bugetul local pentru sport. Astfel, suma maximă care se va acorda pentru întreg sportul de performanță este de 20 de miliarde lei vechi. Acești bani se vor împărți, după spusele primarului, între Gloria, HCM-CSM și echipa de baschet „Vulturii” Bistrița.

Suma ce va fi alocată anul acesta pentru sport este mult mai mică decât cea din 2008. Anul trecut, numai echipa Gloria a primit 20 de miliarde lei vechi. „Acei bani nu au fost dați pentru investiții, au fost alocați pentru susținerea activității clubului. Cred că avem mandatul bistrițenilor care susțin Gloria de a acorda bani pentru echipă”, a mai spus primarul Ovidiu Crețu. În timp ce aceste grupări vor împărți miliardele grele, o sumă între 100 și 250 de milioane va putea fi împărțită de alte cluburi și asociații care vor depune proiecte.

„Această sumă de maximum 2 milioane de lei, va fi alocată sportului de interes social și de interes strategic. Consider că acest sport este reprezentat în Bistrița de fotbal, de handbal și de baschet. După ce se va adopta bugetul, se vor putea propune proiecte de finanțare”, a declarat Ovidiu Crețu.

 | 321 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On