Bancea sparge gheața! Prima medalie pentru Hercules! Călin Nechita, argint la naționale! VIDEO

După 3 ani și jumătate de muncă, gruparea de lupte Hercules Bistrița se bucură de prima medalie prețioasă. Călin Nechita a reușit o calificare în finala Campionatelor Naționale pentru copii de 10-11 ani, competiție desfășurată în Sala Sporturilor din Târgu Mureș.

Bistrițeanul a luptat la categoria 42 de kilograme și a ajuns la ultimul meci după ce a trecut de un sportiv din Bacău și unul din Tulcea. A fost învins în finală de un adversar din Turnu Severin, dar performanța lui era deja remarcabilă.

Alături de Nechita, a luptat bine și  Ionela Rus, care s-a oprit pe locul 5 la lupte libere, în cadrul categoriei 37 de kilograme. Acestea sunt cele mai bune performanțe de până acum obținute de clubul condus de Teodor Florea și antrenat de Vasile Bancea. Performanțe care confirmă drumul bun pe care îl parcurge această secție de lupte, ajutată prea puțin de comunitatea locală.

„V-am tot spus că trebuie să avem răbdare, să muncim, să dăm tot ce putem la antrenamente, fiindcă performanța nu se poate obține peste noapte. Acum putem spune că am scos capul în lumea bună și că am cules primele roade. Călin e un băiat extraordinar, care face lupte de la înființarea clubului și care a înțeles foarte bine cum stau treburile în acest sport. Aici nu poți păcăli pe nimeni, trebuie să muncești zi de zi pentru a ajunge sus”, a declarat Vasile Bancea pentru sportulbistritean.ro.

Adrian Linca

 | 552 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *