Avădanei, flagrant-mită

– antrenorul si președintele grupării de fotbal Arsenal Bistrița este cercetat în stare de libertate în
urma unui flagrant
realizat cu sprijinul unui părinte căruia îi ceruse bani pentru un transfer

Petru Avădanei, preșe-dinte și antrenor la clubul Arsenal Bistrița, înființat în 2005, este suspectat că ar fi cerut bani de la un părinte, pentru a nu suspenda activitatea spor-tivă a unui copil de 12 ani.

Politiști din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Bistrița-Năsăud, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribu-nalul Bistrița-Năsăud, au reali-zat prinderea în flagrant a lui Petru Avădanei, de 49 de ani, în timp ce primea suma de 500 euro de la Radu Burdeț, de 37 de ani.

Din cercetări reiese faptul că Avădanei a primit banii cu titlu de mită, pentru a elibera nota de transfer în alb, fără pretenții financiare, fișa unui jucător și legitimația, în vederea realizării transferului acestuia la o școală de fotbal din Craiova.

Sportivul, în vârstă de 12 ani, era jucător la asociația
sportivă de un an și jumătate. În luna februarie, în urma unor probe pe care le-a
absolvit
s-a mutat la o școală de fotbal din Craiova, unde i-au fost cerute actele sus menționate.

Petru Avădanei este cercetat în stare de libertate

Procurorul Angela Sângeorzan, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița, spune că nu s-a pus deocamdată problema arestării acestuia și nu s-a luat nicio măsură preventivă asupra lui.

Avădanei a pregătit, de-a lungul timpului, mai multe grupe de copii și juniori, cu care a participat în competiții. Printre performanțele obținute se numără o clasare pe locul al treilea pe țară la cea mai importantă competiție de copii, Memorialul „Gheorghe Ola”, dar și o clasare pe locul 9 la faza națională a Cupei „Gică Hagi”.

 | 257 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On