Autoritățile locale și-au dat mâna peste sport! Anunță premii peste premii pentru olimpici!

 

Prefectura, Primăria și Consiliul Județean au anunțat premieri de toate felurile pentru sportivii bistrițeni participanți la Jocurile Olimpice

Joi, 16 august 2012, sala de ședințe a Clubului Sportiv Municipal. La prezidiu, jumătate masa ocupată de autorități locale, jumătate de sportivii participanți la Olimpiadă. În fața lor, zeci de reporteri, fotoreporteri și cameramani bistrițeni. Zi istorică pentru sportul județean. Atâta atenție n-a primit mișcarea sportivă bistrițeană în toată istoria ei postdecembristă.

„Propun premii în bani pentru fiecare și un apartament pentru Răzvan”, a spus primarul, ultimul sosit la ședință, primul servit la cuvânt. „Consiliul Județean va premia cu 5000 de euro medalia lui Martin”, a anunțat Pugna, vicepreședinte Județean, uitându-i pe ceilalți 4 sportivi de la Londra, și ei performeri în felul lor. „O să facem un grup de lucru care să se ocupe de problemele sportului”, a promis și suprefectul Ovidiu Frenț, parcă cel mai echilibrat în discurs dintre toți cei prezenți. Vorbe, aplauze, blitz-uri.

Un pic mai la concret, directorul DS Florian Constantin, s-a pus pe împărțit titluri de excelență, niște plachete interesante inventate de instituția pe care o conduce. Nu i-a uitat nici pe antrenori, pe sportivii de perspectivă, dar nici pe primar sau pe președintele Consiliului Județean.

„Aveți întrebări?”, s-a adresat Adrian Moldovan ziariștilor, care, evident, erau cu obiectivele pe sportivi. „Răzvan, ai carnet? Ce vei face cu mașina de la Comitetul Olimpic?”, a întrebat cineva din sală. „N-am, o s-o conduc fără!”, a fost replica halterofilului, una care a destins atmosfera, încordată până atunci de prezența politicienilor. „Cum a fost, ce-ai simțit, ce reprezintă acest rezultat, vei rămâne la Bistrița?” au fost apoi câteva întrebări pentru sportivi, cu răspunsuri aproape incluse. Apoi s-a servit un șnițel, un pahar de șampanie și s-a încheiat un eveniment prin care sportivii bistrițeni prezenți la Londra au simțit că sunt respectați, apreciați, recompensați. A fost greu, aleșilor? Vedeți că se poate!

Adrian Linca

 

 | 214 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *