Auras Brașoveanu, președintele Ligii a doua: „Vor retrograda 8, vor promova 4”³! Așa ar putea arăta noul sistem competițional

Reprezentantii cluburilor din Liga 2 s-au intalnit luni pentru a gasi un sistem competitional cat mai aproape de necesitatile si ambitiile esalonului secund. Printre cei prezent la adunare s-a numarat si Auras Brasoveanu, presedintele Ligii 2 Profesioniste, care a dezvaluit in exclusivitate pentru Sport Total FM, ca s-a optat pentru un sistem cu doua serii a cate 14 echipe, cu play-off si play-out, in care ultimele doua echipe la finalul sezonului regulat retrogradeaza automat.

 

Comitetul Executiv din 29 mai va propune sistemul, iar Adunarea Generala din 28 iunie il va vota

 

“Problema principala a fost indusa de sistemul competitional pentru sezonul 2014/2015. Am ajuns la un numitor comun, care nu mai da impresia ca Liga 2 este un tampon. Sistemul va crea atat emulatie, cat si premisele ca fiecare echipa sa poata continua si sa produca jucatorii. Sistemul, cred eu, conduce la performanta si la stabilirea rezultatului pe teren.

Un sistem compus din doua serii, format din 14 echipe. In prima parte sistem regulat, dupa acesta un sistem play-off la care participa primele 6 echipe, sistem play-out la care participa urmatoarele 6 echipe, din care ultimele doua vor retrograda si alte  doua echipe care vor retrograda direct, de pe locurile 13 si 14. Acum trebuie sa joci ca sa nu ocupi unul dintre cele doua locuri retrogradabile direct, dupa care trebuie sa joci ca sa nu ocupi iar ultimele doua locuri retrogradabile din play-out. Urmeaza sa vedem daca CEx este de acord cu pozitia membrilor Ligii 2. Retrogradeaza opt echipe si promoveaza patru, ramane sa vedem daca vor promova direct sau locurile 2 din fiecare serie in urma sustinerii unui baraj cu penultimul si antepenultimul loc din Liga 1. Dar aici ar mai putea exista discutii”a declarat Auras Brasoveanu in exclusivitate pentru Sport Total FM, in emisiunea “Trafic sport”.

 | 829 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *