Augustin Pop: Dacă nu-ți dorești mai mult nu poți obține mai mult

Finalul de an este un prilej de bilanț și pentru conducătorii sportului bistrițean. Iată ce ne-a declarat Augustin Pop, directorul Liceului Program Sportiv Bistrița și antrenor coordonator al Centrului Olimpic de gimnastică de la Bistrița.

 

 

Cum a fost anul 2012 pentru directorul LPS?

A fost un an bun din punctual de vedere al rezultatelor sportive, secțiile liceului nostru obținând medalii la aproape toate competițiile la care au participat cu excepția jocurilor sportive de echipă, unde sperăm ca acestea să-și ia revanșa în 2013.

 

 

Dar pentru coordonatorul Centrului Olimpic de gimnastică?

Așa cum i-am obișnuit pe iubitorii acestui sport, gimnaștii au obținut și în 2012 rezultate deosebite la campionatele naționale și în competițiile internaționale.

 

 

Cât ați realizat din ceea ce v-ați propus in 2012?

Dacă analizăm numărul mare de medalii obținute în competiții pot afirma că am realizat mai mult decât ne-am propus, dar așa cum ne stă bine trebuie să ne propunem mai mult pentru a putea obține mai mult.

 

 

Ce ne puteți spune despre neîmplinirile anului 2012?

Sunt încă unele neajunsuri legate de bugetul pe care LPS-ul îl primește an de an de la Consiliul Local și Inspectoratul Școlar Județean, care este de fiecare dată sub nivelul necesarului susținerii sportului de performanță..

 

 

Care este evenimentul sportiv care v-a adus cea mai mare satisfacție în 2012?

Campionatul European de Juniori unde sportivii din cadrul Centrului Olimpic pe care îl coordonez au obținut două medalii de argint la sol și sărituri prin Daniel Rădeanu și Campionatul Național al Maeștrilor de la Onești unde am devenit vicecampioni nationali cu echipa CSM-LPS..

 

 

Decepția sportivă a anului 2012?

Nu am avut nici o decepție legată de activitatea sportivă in 2012..

 

 

Ce părere aveți despre reînfințarea Ministerului Tineretului și Sportului?

Sper ca odată cu reânființarea acestui minister bugetul alocat sportului să fie mai mare și să se facă o strategie pe o perioadă mai lungă de timp în așa fel încât sportivii români care vor participa la Jocurile Olimpice din 2016 și 2020 să beneficieze de condiții cât mai bune de pregătire. Un rol foarte important îl are pregătirea viitorului de mâine, punându-se un accent deosebit pe copii și juniori.

 

 

Ce vă propuneți pentru anul care vine?

Pentru anul 2013 obiectivele noastre sunt mai mari, sportivii liceului nostru fiind datori să obțină rezultate mai bune și să confirme performanțele obținute până în prezent. În ceea ce privește activitatea Centrului Olimpic de juniori ne propunem obținerea a una-două medalii la Festivalul Olimpic al Tineretului European ce se va desfășura în Olanda.

 

 

Un gând de final de an pentru iubitorii sportului bistrițean?

Un an nou cu sănătate, împliniri și realizări în plan profesional.

 

 

Leon Buhai / sportulbistritean.ro

 

 | 475 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *