Au pus umărul pentru Mondiale

Bistrițencele Laura Oltean și Alina Joldeș s-au calificat la Campionatul Mondial cu echipa de handbal-tineret a României

Laura, Încă o calificare la mondiale. Bucuroasă?

Sunt bucuroasă că am reușit această calificare. Am muncit mult pentru ea. Mă refer la antrenamente multe, oboseală, dor de casă…. O să urmeze, Însă, o perioadă mult mai grea, pregătirea pentru Campionatul Mondial, mai ales că va fi ultima noastră prezență la lotul de tineret.

A fost greu?

A fost greu, normal… Austria a jucat bine În acest meci. Ne-am impus În partea secundă. A fost greu și din alt punct de vedere. Nu e ușor să fii plecat atât timp… cu alte persoa-ne… Adică cu caractere diferite, fapt ce creează mici divergențe. Ajungi Într-un moment În care Îți vine să renunți și să te Întorci acasă. Mai sunt și fete care te ajută mult și Îți ridică moralul. Dacă ai nevoie. În rest, atmosfera din echipă e chiar plăcută. Mă bucur că am reușit să ajutăm și noi la aceste calificări.

Atât cât ați jucat, pentru că tu și Joldeș nu ați evoluat prea mult…

Au fost meciuri În care am jucat mai mult, la turneul din Ungaria sau În meciurile de calificare cu Bosnia și Portugalia. Din păcate, În meciul cu Austria nu am jucat prea mult. Nu știu cauza. Poate antrenorul nu are Încă destulă Încredere În capa-citatea mea, fiind de puțin timp la lot. Poate așa a crezut că e mai bine, nu sunt În măsură să comentez. Era me-ciul care ne califica la Campionatul Mondial și aveam nevoie de victorie. Am câștigat cu emoții, ceea ce de-monstrează că mai avem de muncit la jocul În echipă.

Sunt foarte bucuroasă de această calificare, a 4-a consecutivă pentru mine. Având În vedere că sunt pe final, sper să reușim medalia de aur, atât cu lotul național de tineret, cât și cu LPS Bistrița. Ar fi ceva de vis, dar totuși realizabil, mai ales că avem o echipă bună. Terminăm liceul, astfel că din sezonul viitor o vom apuca pe alte căi… Voi activa cu siguranță la o echipă de primă ligă. Oferte sunt…

Alina Joldeș

 | 72 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On