Au dat în ei ca-n sac!

– Voința Cetate a marcat de 15 ori în poarta echipei din Rodna și o mai putea face de vreo 10 ori dacă intrau toate mingile de gol, mai ales cele ratate de Gălușcă

  Minerul Rodna a suferit duminică cea mai grea înfrângere din istoria acestei grupări, altădată mult mai orgolioasă. Cu mulți juniori în echipă, seniorii servind doar meciurile de acasă fiindcă ”nu le dă nimeni nimic”, Rodna a fost ca un sac de box pentru un pugilist în mare formă. Fiindcă Voința Cetate s-a dovedit a fi în mare poftă de joc, nemiloasă în fața adversarului. Din minutul 5 și până în 88, Voința a marcat aproape din 5 în 5 minute. Și o putea face mult mai des dacă jucătorii lui Florea și Cervenschi reușeau să se concentreze mai bine. În special Gălușcă, autorul unor ratări monumentale. La 7-0, în minutul 37, oaspeții au reușit golul de onoare, la o greșeală a portarului Mărghidan.

Filmul meciului.
Balul a fost deschis de Coșneac în minutul 5, cu un șpiț din interiorul careului. Tot el a făcut 2-0 cu o bară gol de toată frumusețea, șut din afara careului. În minutul 15 era deja 3-0, Ilovan marcând cu capul la o centrare a lui Șuvei. Apoi, între minutele 23 și 33, gazdele au mai marcat de 4 ori, prin Coșneac, Recean, Șuvei și Gălușcă. La 7-0, profitând de una dintre singurele situații în care au trecut de mijlocul terenului, jucătorii din Rodna au marcat golul de onoare, furându-i o minge portarului Mărghidan. Cetate a intrat la pauză cu 8-1, Clapa stabilind scorul primei reprize cu un șut în diagonală, bară-gol.
În partea secundă, oaspeții au reușit să echilibreze jocul, însă doar în primele 15 minute, când n-au primit nici un gol. Dar apoi au încasat altă ploaie de goluri din partea lui Ploscar (11 metri la un fault asupra lui Gălușcă), Gălușcă (fault asupra lui), Cira (pătrundere frumoasă pe stânga), același Ploscar (reluare cu capul), Mocanu (la o fază creată de Coșneac). Ultimele două reușite au intrat în contul lui Gălușcă și Coșneac, scorul final fiind unul de cartea recordurilor.

Arbitraj.
Cosmin Dosan a arătat mai mult mijlocul terenului decât orice infracțiune în acest meci. Nu a avut nici un fel de probleme în a conduce jocul A văzut bine și două lovituri de la 11 metri. A fost ajutat substanțial și de la cele două margini de Șteopei și Caizer.

Atmosferă.
În ciuda ploii și a frigului pătrunzător, atmosfera în jurul meciului a fost una amuzantă, relaxată și de mare satisfacție pentru gazde. Șefii grupării din Cetate s-au simțit în al nouălea cer, văzându-și echipa zburdând pe teren, iar suporterii vor ține minte acest rezultat de pomină.

Jucătorul meciului.
Ionel Coșneac, transferat în această vară de la Năsăud, a stat cuminte pe margine în primele 8 etape, suspendat după incidentele la partida de cupă din finalul campionatului trecut. A adunat atâta poftă de joc în el, încât a făcut spectacol total în acest meci. Patru goluri, unul mai frumos ca altul, driblinguri spectaculoase, pase de mare finețe, toate au făcut deliciul spectatorilor, bucuroși să vadă un astfel de jucător pe terenul din Orhei.

 | 190 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On