Arta managementului în fotbal. Un editorial de Augustin Danci

 

Gloria a arătat, încă o dată, de ce e diferită față de alte sporturi de echipe din Bistrița. Gloria a arătat de ce e mai tare decât toate echipele de handbal la un loc, care au încercat în ultimii zece ani promovarea și menținerea în Liga Națională și au eșuat "cu brio". Jean Pădureanu a arătat, încă o dată, de ce este cel mai tare, la management, în domeniul sportului bistrițean.

Retrogradată mârșav, cu datorii de milioane de euro, Gloria a terminat turul de campionat pe primul loc în Liga a II-a și a parcurs jumătate din drumul către promovare. Pădureanu și ai lui au mai strâns o dată rândurile, s-au repliat ca o armată lovită rău de inamic și au găsit strategia de a merge mai departe. Președintele Gloriei e ca un general care-a reușit să-și convingă soldații înfometați și hăituiți, să lupte mai departe, fiindcă învingătorul se vede la finalul războiului, nu după o singură bătălie.

La 75 de ani, Pădureanu mai are puterea să facă ce mulți ar fi abandonat. Se împrumută de la cămătari, apelează la prieteni, îi motivează pe jucători să câștige fiecare meci, deși nu și-au luat banii de ceva vreme.

Poate a luat bani, cu dobândă sau fără, de la Sandu, de la soția lui Sandu, de la verișoara lui Sandu, sau de la nici el nu mai știe cine. Poate a făcut lucruri imorale pentru unii, cu prețul de a fi judecat de lume sau cercetat de organele de control. Dar asta e mai puțin problema noastră, atât timp cât justiția spune că e nevinovat.

Da, ar fi ideal ca totul să fie mai simplu, mai transparent, mai corect în aparență. Ar fi ideal să nu aflăm că Pădureanu a făcut astfel de împrumuturi cu miros de DNA pentru a salva Gloria. Dar, fie că ne place sau nu, asta e arta managementului în fotbalul din România. Artă pe care Pădureanu o cunoaște cel mai bine în Bistrița și, cu prețul căreia, putem vedea fotbal pe stadionul municipal. 

Augustin Danci

 | 973 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *