Box: Andrei Măjer confirmă! A luat cupa și campionatul! Și tatăl său a fost campion!

Andrei Măjer are 14 ani și face box de doi ani. A început sportul ca portar la o echipă de copii, antrenată de Ion Nicolae, cu care s-a remarcat la Memorialul Gheorghe Ola, fosta cupă a Speranțelor.

Dar pare că și-a găsit un loc mai bun în sport de când s-a apucat de box, fiind antrenat de Nicolae Zăpârțan.

Andrei e fiul lui Leon Măjer, și el la rândul lui campion national la box. În anii 70, făcând parte dintr-o generație cu Nicolae Zăpârțan, Leon a câștigat titlul national la juniori și a prins un bronz la seniori.

Acum e fericit că fiul său îi calcă pe urme. Andrei a câștigat medalia de aur, în decembrie, la Campionatul Național de cadeți iar zilele trecute s-a impus și în Cupa României.

La Arad, a boxat două meciuri la 90 de kilograme și le-a câștigat pe amândouă după ce arbitrul le-a oprit fiind evidentă inferioritatea adversarului.

În semifinală a dominat un pugilist din Ploiești iar în finală (vezi video) a bătut măr un sportive din Slatina.

”E o mare speranță, un sportiv cum n-am antrenat de mulți ani. E unul dintre cele mai bune produse ale boxului bistrițean masculine din ultimii 10 ani”, spune antrenorul său, Nicolae Zăpârțan.

Andrei Măjer se gândește acum la Campionatele Europene, pentru că e în lotul federației pentru această competiție ce va avea loc în vară.

La Campionatele Naționale de box pentru cadeți, Bistrița a fost reprezentată și de Clubul Sportiv ProBoxing Transilvania. Daniel Măeran, mentorul acestei grupări, a reușit să impună la Arad doi sportive, care s-au întors acasă cu medalii de argint. Patrick Dobran și Andrei Drăguș au pierdut finalele dar și-au arătat potențialul în semifinale, confirmand și ei speranțele antrenorului.

 

 | 2.097 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *