Andra Coprean știe care va fi efectul Halep: ”De-acum înainte, vor veni mai mulți copii la tenis”

 Andra Coprean, una dintre cele mai valoroase jucătore de tenis din Bistrița – Năsăud, spune că performanțele Simonei Halep aduc un suflu nou în tenisul de câmp românesc.

”Cel mai mare câștig pentru sportul românesc este că de acum înainte tot mai mulți copii se vor îndrepta spre tenis de câmp. Cu siguranță, părinții vor fi tot mai tentați să-și trimită copiii la tenis. S-au uitat la televizor, au trăit emoții mari și mulți s-au îndrăgostit de tenis”, spune Andra Coprean, în prezent antrenoare la Grand Slam Tennis Club Bistrița.

Aceasta s-a întâlnit de multe ori cu Simona Halep prin concursuri, deși e cu 3 ani mai mare decât finalista de la Roland Garros. ”Era prima la toate categoriile de vârstă la care participa. Era mereu ambițioasă, luptătoare, nu o bătea nimeni. Apoi și-a făcut acea operație de micșorare a sânilor care a fost hotărâtoare. A ajutat-o foarte mult. Știa clar ce-și dorește și împreună cu părinții ei a făcut tot ce-au putut pentru a ajunge la marea performanță”, zice Andra.

Întrebată ce a avut Simona Halep în plus față de alte fete de vârsta ei care au jucat sau joacă tenis, Andra crede că Halep a avut avantajul unui oraș mare, cu tradiție în tenis, cu multe jucătoare bune pe care le-a avut ca partenere de antrenament.

”Dar în primul rând a muncit mai mult, a avut mai multă ambiție să nu se lase în momentele grele, prin care trec toți copiii la un moment dat, momente care îi determină să se lase de tenis. Și, uite, răsplata a venit cu vârf și îndesat. Și acesta e doar începutul”, spune bistrițeanca aflată acum câțiva ani între primele 10 jucătoare din România la toate categoriile de vârstă.

În ce privește jocul constănțencei cu Maria Sharapova, Andra crede că experiența rusoaicei a făcut diferența. ”A folosit toate trucurile ca să o scoată din ritm pe Simona. Asta e Sharapova, știa toată lumea. Însă e un mare succes al Simonei, un pas uriaș înainte. Ce să mai vorbim, a fost bestială!”

sportulbistritean.ro


 | 1.154 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *