Alin Seserman propune echipă de baschet de seniori și bani pentru tenis

Consilierul local al PDL, Alin Seserman, a inițiat două proiecte de hotărâre privind alocare de bani pentru înființarea unei echipe de baschet de seniori și pentru finanțarea clubului Tennis ELP Bistrița.
 
Consilierul local al PDL, Alin Seserman, a inițiat două proiecte de hotărâre privind alocare de bani pentru înființarea unei echipe de baschet de seniori și pentru finanțarea clubului Tennis ELP Bistrița.
 
"Clubul Sportiv FOR YOU Bistrița este singurul club de baschet afiliat la Federația Română de Baschet, cu participare anuală la compețiile de juniori organizate la nivel național. În toți acești ani, numărul celor care practică baschetul a crescut permanent iar tot mai mulți juniori au reușit să se evidențieze în participările la competiții. Înființarea unei echipe de seniori și dezvoltarea acesteia ar fi  principala componentă pentru promovarea și dezvoltarea acestui sport la nivel de municipiu Bistrița", spune Alin Seserman.
 
"Baschetul a mai fost promovat în anul competițional 2008-2009 și a fost un real succes prin evoluția echipei și din punct de vedere al participării bistrițenilor la meciurile echipei care a evoluat în divizia B. Din lipsă de fonduri, activitatea echipei nu a putut fi continuată. Acum Bistrița are o serie de jucători, altădată juniori, astăzi seniori care formează o echipă și care poate evolua în divizia B, urmand ca în 2-3 ani, în funcție de susținerea financiară, implicarea unor sponsori,  să se reușească promovarea în prima ligă", mai spune Alin Seserman. Consilierul solicită finanțare unei astfel de echipe de baschet de la bugetul, în baza unui parteneriat cu Primăria Bistrița.
 
Un alt proiect propus de Alin Seserman este cel privind finanțarea clubului Tennis ELP Bistrița. "Asociația Club Sportiv Tenis ELP este singurul club de tenis de câmp din județul Bistrița-Năsăud care, an de an, din resurse proprii, și-a menținut și dezvoltat activitatea. În ultimii ani, o serie de juniori au reușit să intre în categoria celor mai buni jucători din țară, iar din acest an unul dintre ei se situează în clasamentul celor mai buni jucători la nivel de seniori. Participarea la turneele naționale din ultimii ani a implicat costuri foarte mari, susținute din resursele clubului  și de catre părinții copiilor, însă în acest moment sumele sunt insuficiente pentru a continua activitatea de performanță. În acest context, pentru a da o șansă reală copiilor bistrițeni care sunt foarte aproape de performanță la nivel național și european, este necesară o susținere financiară suplimentară pentru acest sfârșit de sezon", se arată în expunerea de motive a proiectului.
 
Consilierul local al PDL solicită alocarea sumei de 30 000 de lei pentru clubul de tenis, pentru susținerea activității pe anul 2013. 
 
 
Augustin Danci
 | 382 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *