Alin Cordoș: Răzvan Martin, acum Sîncrăian ”¦ de ce? Terminați cu prostiile și dați-le medaliile înapoi!

Răzvan Martin, acum Gabriel Sîncrăian, doi eroi ai halterelor din România, doi sportivi care au ajuns mai sus decât orice umbră de Glorie a fotbalului bistrițean, acum doi tineri care pot deveni foști sportivi. Nu știu ce se întâmplă în și cu sporturile din județul Bistrița-Năsăud, dar această  „cădere „ a halterelor nu miroase a bine. Mai mult, ea a fost predictibilizată de profesorul Mugur Saranciuc.

Teoria conspirației ne-ar spune că evoluțiile celor doi sportivi bistrițeni nu au fost pe placul unora sau altora, că aceste medalii, poate, ar fi trebuit să atârne la gâtul altor sportivi, cumva  pare să fie și acesta un scenariu plauzibil. Sunt unul dintre cei care, ani la rând, am scris și urmărit evoluțiile multor dintre sportivii de la secțiile Clubului Sportiv Municipal Bistrița, iar asta în vremurile în care Prosportul publica pagini dedicate performanțelor halterelor din Bistrița.

O tempora, o mores…

Sunt sigur că dacă Gabriel Sîncrăian nu lua medalie olimpică, nimeni nu făcea rapoarte, nimeni nu era curios să știe dacă sportivul s-a dopat sau nu a făcut acest lucru. Și, până la urmă, ce-o fi cu TAS-ul ăsta?  Ce vrea el și, dacă vrea, de ce îi execută pe amărâții noștri?

Sunt doar niște întrebări, întrebări despre noi, despre soarta sporturilor din județul Bistrița-Năsăud, despre ceea ce vor face un Răzvan Martin sau Gabriel Sâncrăian, ei, sportivii care muncit și 12 ore la cele trei antrenamente zilnice pentru a ajunge acolo unde au ajuns. Vânătoarea de sportivi români pare să fie, din nou, la modă, mai ales că au apărut bocitoarele din tot felul de vizuini.

Acoperiți de noroi și îngropați de interese meschine, așa sună povestea asta…

Eu mai vreau doar să vă spun că sunt onorat că îi cunosc pe cei doi sportivi, că am scris despre ei și despre performanțele lor…

Și, mai e ceva: cine ne crede atât de naivi încât să ne vândă informații de acest gen și care spun că respectivul sportiv s-a dopat. Cum? De unul singur, în baia din propriul apartament? Fără să știe nimeni din ceea ce face, dar ce, sportivul se antrenează singur, e cumva singur în lumea asta de circ ?

Terminați cu prostiile și dați-le medaliile înapoi!

Alin Cordoș

 | 3.121 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *