Alex Târnovan și-a găsit echipă! A fost împrumutat de Steaua în Liga a doua

Bistrițeanul Alex Târnovan și-a găsit echipă, după ce Laurențiu Reghekampf nu l-a mai inclus în lotul pentru această primăvară. Jucătorul format de Leon Buhai la Liceul cu Program Sportiva fost împrumutat la U Cluj și a făcut deja primul antrenament sub comanda lui Mihai Teja.

Târnovan a fost transferat în 2010 la Academia de Fotbal Gheorge Hagi. Era atunci legitimat la LPS Bistrița, fiind împrumutat de Sporting Bistrița, component de bază al naționalei la categoria lui de vârstă.

S-a adaptat repede la noua lui echipă, aducând, prin golul înscris în finala cu Partizan Belgrad, primul loc în Cupa Stelele Estului. În 2012 devine campion național cu echipa de juniori A, după care este tot mai prezent la acțiunile primei echipe, fiind unul dintre cei mai apreciați juniori ai academiei.

A fost promovat în 2012 în Divizia A, la Viitorul Constanța, iar apoi a fost împrumutat de Steaua pentru meciurile din UEFA Youth League. A  impresionat în duelurile continentale cu Basel, Schalke și Chelsea și l-a convins pe Reghecampf că merită o șansă și la prima echipă. El a marcat golul Stelei în remiza cu elvețienii, de la București (1-1).

Steaua l-a cumpărat apoi cu 300.000 de euro, ca apoi să-l împrumute la Gaz Metan Mediaș și acum la Universitatea Cluj.

 | 993 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *