Alex Iloaie, noul puști minune din Feldru, la juniorii Barcelonei

 

Alexandru Iloaie a fost convocat la echipa juvenil B a FC  Barcelonei. Convocarea a fost făcută de Sergi Berjuan, fost coleg de echipă cu Gheorghe Hagi

Alex Iloaie s-a născut în comuna Feldru din județul Bistrița-Năsăud, tatăl, Ioan fiind un fotbalist cunoscut în comuna administrată de Ștefan Sângeorzan, finul lui Mircea Geoană. La vârsta de 10 ani, după ce a bătut mingea în spatele porților de pe terenul echipei ProSomeș Feldru, formație care evoluează în liga a IV-a, a plecat în Spania, acolo unde s-a mutat cu întreaga sa familie. Acesta a fost momentul în care a început aventura sa hispanică.

 De la Villanova la FC Barcelona

Fundașul stânga Alexandru Iloaie (15 ani) a început să bată mingea pe terenul echipei ProSomeș Feldru, iar acum va schimba pase pe "Nou Camp", la celebra Academie La Masia. Singura legătură a puștiului-minune cu România este că s-a născut într-o comună din Bistrița Năsăud. În țara natală n-a făcut niciodată fotbal de performanță. A fost școlit doar în Spania, unde a plecat de la 10 ani împreună cu întreaga sa familie. Tatăl său l-a dus la fotbal la CF Villanova, o echipă din Liga a III-a spaniolă, unde a jucat chiar și la seniori.

 "Am jucat în mai multe meciuri, la juniori, dar și la seniori, iar la partida cu Nastic Taragona a venit și Sergi Barjuan, antrenorul de la juvenil B al Barcelonei. M-a urmărit tot meciul, iar la final m-a invitat să dau niște probe. Am mers, m-au pus să joc, să arăt ce pot, după care, pentru că aveau lipsă un fundaș stânga, m-au băgat pe teren" , povestește Alexandru.

După acele meciuri-școală, la ceva vreme a primit o scrisoare în care i se spunea că a fost convocat să participe la un turneu-cantonament pe care îl fac grupele de juniori ale Barcelonei în Praga. A stat zece zile în probe, după care antrenorii au decis să semneze cu puștiul bistrițean. Iloaie s-a mutat deja în complexul de pregătire al juniorilor de la Barcelona, acolo unde va avea asigurată pregătirea sportivă și cea școlară. În plus, va beneficia și de o indemnizație financiară. Iloaie va evolua pe postul de fundaș stânga, urmând să fie antrenat de Sergi Barjuan, fostul coleg al lui Gică Hagi la Barcelona.

Alin Cordoș

 | 247 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *