Alb și Negrea

– Ghiță Negrea a fost cel mai bun om al Voinței Cetate în victoria cu Progresul Jelna, meci disputat pe zăpadă, în ultima etapă de Liga a 4-a din acest an

Titi Voica a debutat cu victorie pe banca tehnică a echipei din Cetate, după un joc disputat pe prima zăpadă din acest an. Fostul jucător al Gloriei a avut la dispoziție un lot destul de subțire, fără Gălușcă – suspendat, Mocanu, Coșneac și Cira – absenți nemotivați. În aceste condiții Voica a improvizat cu Georgiu în atac, Chira și Dumbrăvan la mijloc și Curtușan lângă Ploscar în apărare. Mutările s-au dovedit inspirate, Voința câștigând cele 3 puncte la capătul unui joc în care a lăsat o senzație de mai multă prospețime decât adversara ei. Adversară destul de blazată, cu câțiva jucători ce parcă ar fi făcut orice altceva la ora meciului, numai fotbal să nu joace. Astfel, mai decisă la minge, echipa din Orhei a marcat mai întâi prin Georgiu, la o greșeală a portarului Pop și apoi a făcut 2-1 prin Negrea, după ce Berețchi a egalat dintr-o lovitură liberă în care mingea a mușcat zăpada și a alunecat printre brațele portarului Ilieș.

Arbitraj.

Claudiu Ștefănuți și-a făcut bine treaba în acest meci, fără să iasă prea mult în evidență, așa cum îi stă bine unui arbitru. A fost ajutat bine și de tușieri, mai ales de Mihai Ungur, care a văzut corect un ofsaid reactivat din care Cetate a marcat.

Jucătorul meciului.

Ghiță Negrea, autorul golului victorios, cu un șut frumos de la marginea careului, a fost jucătorul care a făcut diferența dintre cele două echipe. A pătruns și pe dreapta și pe stânga, a centrat, a driblat, a șutat, a respins din apărare, a pasat decisiv, a făcut de toate. De altfel, Negrea poate candida serios la titlul de jucătorul
turului în Liga a 4-a.

Atmosferă.

În ciuda frigului năprasnic, meciul a avut mulți spectatori, atât suporteri ai echipei din Jelna, cât și din Cetate. Trebuie menționat și fair-play-ul de care au dat dovadă cei doi conducători, Liviu Peica și Florin Simionca, ce au urmărit meciul împreună, iar la final și-au dat mâna mulțumiți amândoi de spectacolul din teren.

 | 276 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On