Ai văzut meciul de-aseară?! Noo, cee zici..?

Un descreierat intră pe teren și îi dă o perversă unui fotbalist. Coechipierii lovitului sar pe tembel și rezolvă cazul. O țară întreagă vorbește în această dimineață doar despre asta. Forța televiziunii, a comunicării în exces, face din acest incident un capăt de țară.

Pumnul redat cu încetinitorul și flegma pusă pe slow amplifică senzația de cruzime exact ca în secvențele din filmele cu Jackie Chan. O lovitură arătată din mai multe unghiuri, cu viteze diferite, te face să-ți scape un "vai, să-mi bag p…. Așa cevaaa….!". Apoi vine nemuritorul, salvatorul, highlanderul, inimă neînfricată, un bețiv la începutul filmului, un erou ce salvează lumea la final. Își răzbună cel mai bun prieten și îl măcelărește pe nemernic. "Uaaau..betooon! Ieși din sală cu mișcări de ninja și întorci invers primul coș de gunoi de pe stradă, cu un iocotobigheri ca pe ecran.

De fapt, caca -maca! Un film prost! Exact ca meciul Stelei la Ploiești. Un spectacol chicios, o temă uzată. Un dezaxat ne ține mintea ocupată. Și nu pentru că s-ar fi întâmplat cine știe ce minune, ci din cauza apetenței multora pentru violență și a mediei care le dă ce le place. Uitați-vă la topul celor mai citite știri de pe ce site vreți, inclusiv de pe acesta, și veți vedea după ce se uită lumea. Presa amplifică, redă, exagerează, comentează la extrem astfel de situații care-i aduc maximum de trafic.

Știți ce s-ar fi întâmplat dacă secvența de aseară s-ar fi petrecut pe vremea luii Ceașcă? Televiziunea Română ar fi mutat repede cadrul undeva în tribună iar apoi ar fi băgat mira! Nașpa! Însă exact așa cum ar face orice părinte dacă în fața copilului său s-ar petrece niște tembelisme. I-ar pune mâna la ochi și l-ar ușchi de acolo!

Ce vreau să spun, de fapt, dacă n-ați înțeles deja, e că ne-o facem cu mâna noastră. Astea sunt lucruri care s-au întâmplat și se vor mai întâmpla cât va exista lumea. Sânge plus răzbunare egal scenariu scrijelit pe grotă. Toată treaba stă în disponibilitatea noastră de a vedea treburile astea, de a le imita, de a le difuza cât mai spectaculos, spre cât mai mulți receptori. Comunicarea asta excesivă, fără limite, ne va duce pe sulă. Ai pod, ai fon, ai pe mamadracului! Mes, feis și alte rahaturi care transmit online, live, toate bășinile. Cu cât ne ținem mai departe de ele, cu atât ne-a fi mai bine.

Steaua de azi e o mizerie la care nu merită să ne uităm, exact ca la un film cretin de care aminteam. Nu întâmplător a fost echipa lui Becali în prim plan, doar e cea mai mare generatoare de violență, prost gust, ciobănie. Ä‚la doar s-a răzbunat, după nu știu ce țigănie ce s-a întâmplat anul trecut, la un meci din Ghencea. Mass-media umblă după această grupare, fiindcă oferă cele mai multe flegme și vome, nu sport sau fotbal de calitate. Când n-o să mai aibă atâția fraieri care să le înghită, doar atunci vom mai vedea driblinguri sau șuturi de calitate de la jucători în roșu și albastru.

Adrian Linca

 | 841 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *