Aflați ce vi s-a pregătit în acest an la Festivalul Usturoiului! Nu vă rabdă inima să stați acasă!

Al treilea an. Trei zile. Trei genuri muzicale. Nenumărate surprize și bucurie fără limite! Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula vă face o ofertă căreia sigur nu îi rezistați: trei zile de veste și poVeste la Valea Străjii, din 4 până în 6 septembrie.

Pentru al treilea an consecutiv,Asociațiade Promovare a Turismului ”Turist în BistrițaNăsăud” și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Cultură și Primăria comunei Tiha Bârgăului,implementează un conceptîndrăzneț de valorificare a resurselor culturale populare în vederea dezvoltării turistice a unui colț de rai, neexploatat încă la adevărata lui valoare: Pasul Tihuța. Evenimentul aduce în prim plan mitul Dracula, primit ”de-a gata” de la romancierul Bram Stoker și tot ceea ce are mai bun județul Bistrița-Năsăud în materie de tradiții, gastronomie, port popular, meșteșuguri și jocuri de mult uitate.

Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula 2015 are loc la Valea Străjii în perioada 4-6 septembrie și are un program special gândit astfel încât atât cei mari, cât și cei mici să aibă ceva de văzut și de făcut, de dimineața și până seara.

Vineri, 4 septembrie, pe tot parcursul zilei,Lupii Apoulonului lasă Cetatea de la Alba-Iulia și vin să ne poarte prin negura vremurilor, cu un spectacol de reenactment cum n-ați mai văzut: parada trupelor, lupte, ateliere tematice istorice și meșteșugărești și activități pentru copii, care vor putea trage cu arcul. La lăsarea serii e folk! Cu Vasile Bancea, Sorin Borzoș, Imre Emeric & Band și Magda Puskas .

Sâmbătă, 5 septembrie, se caută cel mai puternic bărbat din Ținutul Contelui Dracula la un concurs de bărbăție cum nu s-a mai văzut, iar cei care vor să știe cum le arată viitorul vor avea ocazia să afle! La festival vin cele mai pricepute ghicitoare și descântătoare din tot județul! Și veți vedea ce nu s-a mai văzut pe meleagurile noastre:statui vii și omul-oglindă! Nu veți uita niciodată că ați fost la Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula pentru că acolo va fi cine să imortalizeze momentul! Seara e liber la distracție. Cele mai ascultate hituri ale verii se aud live la Valea Străjii! ADDA,  JO, Randy și UDDI vin la Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula.Iar cunoscutulVJ Mircea Zara face atmosfera incendiară!

Duminică, 6 septembrie, e timpul tradițiilor, dansului și muzicii populare. Ansamblurile profesioniste Dor Românesc al CJC Bistrița-Năsăud și Porolissum din Zalău, Angela Rusu, Ionuț Langa și Radu Ciordaș urcă pe scena festivalului, în timp ce cei mai iscusiți bucătari se vor întrece la cel mai usturoiat concurs de gătit de pe meleagurile noastre (supervizat de Chef Horia Șimon), iar Teatrul nescris Dor Someșan din Șanț garantează buna dispoziție!

Pe parcursul celor trei zile de poVeste, copiii au parte de distracția lor: ateliere de creație artistică și meșteșugărească, jocuri demult uitate, dans și povești! Iar iubitorii lucrului de mână și a produselor gastronomice tradiționale au trei zile în care pot să-și facă ”aprovizionarea”: Produs de Cluj și Produs în Bistrița-Năsăud sunt la Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula!

Evenimentul este posibil pentru că a adunat în jurul lui oameni care cred în șansa dezvoltării județului Bistrița-Năsăud prin turism: Emil Radu Moldovan – președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Gavril Țărmure – directorul Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, Vasile Dologa – primarul comunei Tiha Bârgăului și conducerea Asociației Produs de Cluj.

Proiectul prinde viață și pentru că oameni de seamă din economia județului au înțeles că împreună putem crește și au dorit să susțină evenimentul prin firmele pe care le conduc:Bergenbier prin unicul distribuitor în Bistrița-Năsăud – Hobby Star SRL, Salix, Rombat, Îndemânarea Construct, BCR, Teraplast, BCVO Logistics, Agro-Ardeal, Proterm Line, RCB Electro 97, Leoni, Hotel Metropolis, Simprocom, Amicii Building, Euro CNC și DIGI.


 | 1.114 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *