"AÈ™ investi în sport, cu condiÈ›ia sã se facã performanțã"

Lucian Adrian Ungur, cel care este cunoscut în BistriÈ›a ca un prosper om de afaceri, a iubit foarte mult sportul în copilãrie. Marea sa pasiune au fost luptele, pe care le-a practicat pe când era la È™coalã. Este dispus sã investeascã în sport, prioritate având o salã de lupte.
Nu exclude nici varianta unei echipe de handbal sau de fotbal. Cu o singurã condiție:
sã se facã performanțã

Când aÈ›i avut primul contact cu sportul?
Am început sportul prin 88, cu lupte greco-romane.  BineînÈ›eles cã am mai fãcut sport la sala de forțã cu prietenii, pentru cã nici nu prea aveam posibilitãți materiale. Nu  aveam banii necesari, eram elev È™i în timpul vacanÈ›ei nu reuÈ™eam pentru cã aveam alte preocupãri, care nu-mi permiteau sã mã ocup de sport. Am fost înscris la clubul de lupte al CPL-ului o perioadã câÈ›iva ani, pânã la terminarea È™colii. PerformanÈ›e deosebite n-au fost. Am luat, la o fazã interjudeÈ›eanã, unde au participat 5-6 judeÈ›e, locul întâi la ca-tegoria 60 de kilograme. Nu eram foarte puternic, însã ceea ce am reali-zat a însemnat foarte multã muncã. Iar premii nu prea erau, pentru cã nu erau posibilitãți. Mi s-a dat o diplomã È™i cam asta a fost tot.
Vã amintiți cine era antrenor?
Maestrul Mihai, era un antrenor din Bârgãu, pe care nu
l-am vãzut de mulÈ›i ani. Dupã ce am terminat È™coala nu l-am mai vãzut. Am încercat acum sã iau legãtura cu el, dar din pãcate se pare cã e plecat în Spania. Am încercat sã obÈ›in sala de lupte în ideea cã o sã gãsim pe cineva sã se ocupe. Pentru cã mi-a plãcut în mod deosebit. Am avut o înclinaÈ›ie mai deosebitã pentru lupte.
EraÈ›i bãtãuÈ™ în copilãrie?
Nu am fost niciodatã bãtãuÈ™. Sunt un tip mai impulsiv, dar încerc sã mã controlez. Am fãcut lupte din plãcere. Îmi fãcea plãcere pentru cã îmi dãdea senzaÈ›ia de competiÈ›ie tot timpul. Noi eram numai bãieÈ›i în clasã È™i din 27 vreo 13 eram la lupte È™i aveam senzaÈ›ia cã suntem în competiÈ›ie.
De ce nu ați ales fotbalul?
Nu am jucat fotbal. Nu m-a preocupat fotbalul și nici nu-mi permitea timpul, pentru cã eram la școalã. Dupã-masa mergeam la salã, la cã-minul CPL aveam un prieten cu o salã de forțã unde mai mergeam.
Pãrinții cum acceptau faptul cã erați la lupte?
Mama nu prea era de acord pentru cã e o femeie cãreia nu-i place violența și mi-a spus sã nu fac pasul spre violențã niciodatã.
Vã plac sporturile cu multã violențã?
Nu. Consider cã un sport, oricare ar fi el, are caracter disciplinar. ÎÈ›i dã un pic de disciplinã în primul rând È™i vezi lumea cu alÈ›i ochi dupã ce eÈ™ti cât de cât pe picioarele tale. Nu cred cã vreun sport te împinge spre violențã.
V-a fãcut sportul sã deveniți mai disciplinat, sã vã formați un program?
Da, m-a
educat, pentru cã aveam un antrenor care mã punea la punct. Eu zic cã a fost ca o primã
armatã.
De ce v-ați lãsat de lupte?
N-am avut posibilitãți materiale, iar luptele oricum la noi nu sunt foarte bine cotate. Dupã ce amterminat È™coala am plecat în strãinãtate pentru cã aveam nevoie de bani.
Dacã aÈ›i privi înapoi, v-aÈ›i apuca de un alt sport?
Nu. Mi-au plãcut luptele. De asta am zis cã, dacã o sã am posibilitatea sã gãsesc o salã care sã fie pro-pice pentru aÈ™a ceva, aÈ™ închiria-o sau aÈ™ cumpãra-o, pentru cã sunt mulÈ›i copii care îÈ™i doresc sã practice acest sport.

”Avem o problemã cu donaÈ›iile în oraÈ™ul acesta”

Cum vi se pare cã a evoluat
sportul la nivel de copii È™i juniori de atunci È™i pânã în ziua de astãzi?

Eu cred cã sunt atraÈ™i de sport, dar unii au posibilitãți limitate de a practica sportul. Unii nu-È™i permit sã intre într-un club, de altfel nici nu existã foarte multe cluburi È™i sunt foar-te puÈ›ine sãli de sport, mai ales de lupte. Fotbalul e foarte bine sponsorizat, dar celelalte
sporturi sunt mai puțin mediatizate.
La Bistrița, cum vi se pare sportul, compa-rativ cu cel din țarã și comparativ cu cel din Europa?
Nu înÈ›eleg de ce nu se implicã lumea È™i în BistriÈ›a, pentru cã sunt foarte multe posibilitãți aici È™i firme puternice care ar putea sã preia fiecare câte un club sau o salã de sport în care sã se pregãteascã tinerii bistriÈ›eni. Însã aceste firme nu sunt prea încântate sã contribuie cu bani. Avem o proble-mã cu donaÈ›iile È™i cu sponsorizãrile în oraÈ™ul acesta.
S-a încercat sã se facã ceva È™i cu o echipã de handbal de bãieÈ›i, se doreÈ™te È™i o echipã de handbal de fete. Nu v-aÈ›i gândit sã investiÈ›i în acest domeniu?
Eu sunt dispus sã sprijin o echipã de handbal sau de fotbal. Eu am discutat cu domnul SomeÈ™an È™i spunea cã o sã mã anunÈ›e în momentul în care o sã punã pe picioare o echipã de fotbal. Dar dacã n-o sã fie rezultate, o sã mã retrag, pentru cã eu, dacã nu am rezultate într-o afacere, mã retrag. AÈ™ face cu plãcere, însã o echipã care ar da rezultate în câÈ›iva ani, pentru a avea satisfacÈ›ia cã am investit în ceva.
V-aÈ›i gândit la o È™coalã de fotbal care sã producã jucãtori?
Ar fi o idee.

Gloria ne
reprezintã cu mândrie

            Ce pãrere aveÈ›i despre cei care investesc în fotbalul din România?
Eu cred cã Gigi Becali a fãcut-o chiar din pasiune. Eu l-am urmãrit È™i l-am vãzut cum reacÈ›ioneazã în momentul în care pierde Steaua. Nu È™tiu dacã alÈ›ii au fãcut-o pentru ima-gine, dar cred cã, indiferent din ce motiv au fãcut-o, trebuie sã-i felici-tãm pentru cã au investit în sport È™i asta înseamnã, nu numai pentru ei, ci È™i pentru alÈ›ii, satisfacÈ›ie.
Ce pãrere aveți despre Gloria?
Trebuie sã-i felicitãm pe cei de acolo. Eu cred cã Gloria a avut parte de o conducere care are un stil deosebit de a organiza echipa și de a manageria și pe plan financiar.
Cât de important credeÈ›i cã este rolul lui Ioan Ovidiu Sabãu?
Este cu siguranțã un câÈ™tig pentru BistriÈ›a, este un om deose-bit. Eu l-am urmãrit de câteva ori È™i la conferinÈ›ele de presã È™i cred cã e un om valoros pentru noi È™i n-ar trebui sã-l pierdem. 
S-au fãcut foarte multe la Gloria, È™i aici mã refer la nocturnã, gazon, într-un timp foarte scurt…
Ar trebui sã le amintesc co-legilor dumneavoatrã care cred cã Gloria primește prea mulți bani cã eu cred cã meritã acești bani, pentru cã
oriunde joacã ne reprezintã cu mândrie. Toatã lumea, când discutã despre BistriÈ›a, aduce vorba despre Gloria.
Aveți o echipã favoritã din țarã?
Gloria e pe primul plan.
Dacã aÈ›i avea un copil, spre ce sport l-aÈ›i îndrepta?
Nu știu dacã i-aș impune, dar mi-ar face plãcere dacã ar face judo sau lupte. Boxul cred cã e un pic cam violent pentru oricine, iar dacã aș avea o fatã cred cã tenisul ar fi cel mai potrivit pentru ea.
Ce pãrere aveți despre presa de sport din Bistrița?
Ar trebui sã-i felicit pe cei care se ocupã de aÈ™a ceva. Nu È™tiu cine a avut ideea acestui sãptãmânal la BistriÈ›a, dar a fost o idee bunã È™i eu am mulÈ›i prieteni care citesc acest ziar.

 | 159 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On