Adrian Moldovan pleacă scârbit de la conducerea CSM-ului

Adrian Moldovan și-a încetat mandatul de director al Clubului Sportiv Municipal, mandat care i-a expirat în data de 21 octombrie 2009. CSM-ul va fi condus în
continuare de Maria Rus, care a participat la un concurs la Ministerul Tineretului și Sportului.

După 8 ani, la pleca-rea sa de la conducerea instituției, Adrian Moldovan se declară scârbit de modul în care a fost înlăturat. Acesta vorbește și despre Maria Rus, recunoscând că niciodată nu a avut o relație tocmai bună cu ea. ”Din păcate, evită orice dialog pe teme sportive, sunt interesați ca eu să eliberez cât de repede biroul și să pre-dau mașina. Cine? Cei care vin după mine. Oricum, nici înainte nu aveam un dialog excepțional. Nu mai e problema mea ce se întâmplă în continuare la CSM, cei care au nominalizat-o (n.r. pe Maria Rus) să își asume răspunderea. Eu, când am fost la concurs, am găsit posibilități de comunicare și cu cei care au fost înaintea mea, pentru că nu este normal să înlături oameni care au atâta experiență. Sunt scârbit de modul în care am fost înlăturat”, a declarat Adrian Moldovan.

Pesedistul este ne-mulțumit de felul În care a fost înlăturat, fără a i se explica dacă a greșit ceva profesional. Mai mult, Adrian Moldovan acuză conducerea Ministerului Tineretului și Sportului și crede că politizarea Cluburilor Sportive Municipale este o ”inepție”. ”Din punct de vedere profesional nu s-a făcut niciun reproș. O să atac acest ordin în instanță, cu siguranță o să câștig și o să vedem ce o să se întâmple după aceea. Nu pot să zic că sunt dezamăgit, pentru a fi dezamăgit de cineva trebuie să fi crezut în acel cineva. De când au venit la conducerea Ministerului Tineretului și Sportului a-cești miniștri din PD-L, am încetat să mai sper că cineva e interesat de marea performanță. În primul rând, cluburile sportive nu aveau ce căuta sub incidența ordonanței 37, privind activitatea instituțiilor deconcentrate. Este o altă inepție din mandatul ministrului Monica Iacob-Ridzi. Chiar dacă la început credeam că e altceva, din păcate ministrul Plăcintă nu face altceva decât să folosească banul public pentru campanie electorală” a declarat Adrian Moldovan.

„Echipa de handbal depinde de primar”

Și situația echipei de handbal masculin ar putea fi pusă în pericol de plecarea lui Adrian Moldovan, cel care a pus bazele proiectului, împreună cu primarul. Adrian Moldovan spune că finanțarea echipei CSM Bistrița depinde de acum de primarul Ovidiu Crețu. „Obligația mea de ordonator de credite la această echipă nu mai există. Această echipă este înscrisă în campionat pe Clubul Sportiv Municipal Bistrița, până în vară o să funcționeze așa. Nu știu cum o să se finanțeze. Proiectul l-am început cu domnul primar Ovidiu Crețu și mare parte a deciziei referitoare la ce se va întâmpla îi aparține. Am avut o discuție cu el și a spus că trebuie să continuăm proiectul. Politica nu are voie să influențeze această activitate” spune Moldovan.

Adrian Moldovan a fost director al Clubului Sportiv Municipal din anul 2002, anul acesta câștigând concursul pentru un nou mandat. Este vicepreședinte al Partidului Social Democrat BN, președintele TSD Bistrița-Năsăud și consilier județean. Nu știe deocamdată ce va face în continuare. „Sunt pur și simplu demis, fără nicio altă variantă de a rămâne în club, dar și dacă mi s-ar fi oferit nu aș fi rămas. Nu o să rămân să muncesc pentru ca alții să își ridice statui de glorie” a declarat Adrian Moldovan.

Maria Rus va conduce CSM-ul

Maria Rus, fostul director adjunct al CSM-ului, va prelua conducerea instituției. Susținută de PD-L, Maria Rus s-a prezentat la concurs și așteaptă rezultatul, dar aproape sigur va obține postul. Maria Rus nu știe încă dacă va exista și un adjunct în cadrul CSM-ului. „Nu știu încă nimic oficial, nu știu nici dacă va exista sau nu un director adjunct. În unele instituții nu mai există postul de director adjunct, la noi încă nu știm cum va fi” a declarat Maria Rus.

 | 519 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On