Adrian Crișan: "În tenisul de masă este mult mai ușor să obții o medalie la Olimpiadă decât la Mondiale"

Refăcut aproape complet după accidentarea la spate suferită la începutul anului, sportivul bistrițean a reușit să se califice pentru a treia oară la Jocurile Olimpice, unde speră să se claseze cel puțin între primii 8 jucători

            Adrian, te așteaptă Open-ul Statelor Unite și Olimpiada. Care e starea ta de sănătate în momentul de față?
Mă simt foarte bine. Am avut trei săptămâni de cantonament intensiv, m-am antrenat foarte mult, mai ales fizic. Săptămâna aceasta voi participa la Open-ul Statelor Unite, un concurs foarte important înaintea Jocurilor Olimpice. Sper să joc foarte bine, să obțin un rezultate foarte bun acolo, să-mi dea speranțe pentru Olimpiadă, care este cel mai important eveniment din cariera unui sportiv.
            Ce obiectiv ai în Statele Unite?
Aș vrea să ajung în semifinală, chiar în finală dacă se poate, să reușesc să câștig în fața unor jucători buni din clasamentul mondial.
            Cât de puternică e această competiție comparativ cu celelalte din circuitul de tenis de masă?
Nu este de cel mai înalt nivel, dar participă foarte mulți sportivi la acest concurs, fiind singurul înainte de Olimpiadă.
            Urmează Olimpiada în august…
Până atunci voi urma un cantonament la Bistrița, o săptămână, apoi voi continua în Germania încă o săptămână. În China voi mai avea trei săptămâni de antrenamente și îmi voi căuta parteneri de calitate pentru meciurile de pregătire.
            Ce speranțe ai la Olimpiadă? Cum crezi că va fi la Beijing?
La tenis de masă este mult mai ușor să obții o medalie la Olimpiadă decât la Campionatele Mondiale. Asta pentru că sunt limitate locurile de participare, mai ales pentru jucătorii asiatici, care sunt foarte buni. Nu vor putea concura decât trei dintre aceștia, în condițiile în care la Mondiale participă câte șapte…
            Te gândești la o medalie?
Mă gândesc să ajung în primii 8, dar ar fi extraordinar să pot obține o medalie. Să vedem în ce formă voi fi acolo. Rezultatul meu depinde de mai mulți factori.
            În ultimul timp te-ai antrenat destul de mult la Bistrița. Ce părere ai despre tenisul de masă bistrițean, în ce stadiu crezi că se află?
Bistrițenii au dominat anul acesta cam toate competițiile, la toate categoriile, s-au obținut foarte multe titluri naționale. Nu cred că a fost vreun an mai bun decât acesta pentru tenisul de masă bistrițean. Avem jucători foarte buni la seniori, dar și la juniori și cadeți. Se lucrează extrem de bine la Bistrița și eu spun că este cel mai bun loc de pregătire.
            În aceste zile juniorii bistrițeni participă la Balcaniadă. Ce rezultate crezi că vor obține?
Balcaniada este un turneu foarte important pentru juniori, în perspectiva Campionatele Europene de luna viitoare. Eu cred că vor face un turneu foarte bun toți, s-au antrenat foarte bine, frații Szocs și Mihai Șargu au făcut progrese remarcabile în ultima perioadă.
            Ai avut o accidentare care te-a chinuit mult la începutul acestui an și riscai chiar să nu mai fii prezent la Jocurile Olimpice. Care e situația ta acum, din punct de vedere medical?
Acum m-am stabilizat, am făcut multe exerciții pentru spate și pentru abdomen, iar acum mă antrenez aproape normal. Am mai avut dureri, dar nu atât de intense încât să nu pot juca. Ieri, de exemplu, după antrenament am reușit să joc fotbal două ore fără probleme, iar asta înseamnă că sunt refăcut complet.
            Te gândești în viitor să te întorci acasă, în calitate de antrenor sau poate chiar să ocupi o funcție în cadrul Clubului Sportiv Municipal? Se apropie vremea când ar trebui să începi să te gândești la ce va urma…
Deocamdată mai am doi ani de contract la clubul din Ochsenhausen, la care activez de multă vreme. Apoi mă gândesc să revin, să fac o pauză întâi, adică să nu mai joc atât de multe meciuri în cadrul unui club… O să mă gândesc… Este posibil și să revin la Bistrița. Îmi doresc într-o zi să ajung să lucrez cu o grupă de copii, să fiu antrenor…
            Mult succes la Olimpiadă și… să-i bați pe toți asiaticii!
Mulțumesc! (oftează) Aș fi fericit să reușesc să bat măcar unul…

Carte de vizită

– s-a născut la 7 mai 1980, la Bistrița
– a absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport; Universitatea "Babeș-Bolyai" Cluj-Napoca
– a început tenisul de masă la Bistrița, antrenat de Gheorghe Bozga
– în prezent joacă în prima ligă germană, activând la clubul din Ochsenhausen
– hobby-uri: muzică, filme, sport
a idoli: Jan-Ove Waldner (tenis de masă); Pete Sampras (tenis de câmp); Mel Gibson (film); Celine Dion (muzică)
– multimedaliat la campionate europene și mondiale de juniori și seniori
– a participat la două Olimpiade, iar în acest an s-a calificat la a treia
– este singurul jucător de tenis de masă român care a câștigat de 7 ori titlul național
– este numărul 17 în lume, numărul 5 în Europa și numărul 1 în România
– site personal: www.adrian-crisan.ro

 | 102 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On