Accidentat

Bistrițeanul Adrian Crișan și-a amânat prezența la Beijing din cauza unei accidentãri la spate. Totuși, el mai are o șansã realã la turneul final mondial de la Budapesta, mai ales cã pleacã din aceeași posturã: de favorit!

Adi, cât de tare te-a afectat accidentarea aceasta?

M-a afectat destul de tare, mai ales cã m-a luat și prin surprindere… Eu nu prea m-am confruntat cu astfel de probleme, în general nu am fost un sportiv care sã mã accidentez. Acum, dintr-o datã mi s-a întâmplat. Eram la Nantes, fãceam antrenamentul obișnuit de dinaintea competiției și la un moment dat am ramas blocat, mi-a înțe-penit spatele și am rãmas în-țepenit.

Crezi cã îți vei reveni pânã la turneul final de la Budapesta?

Vineri am fost la medic în Germania și acolo am primit un rãspuns care
m-a încurajat. Medicii m-au asigurat cã nu este grav și mi-au dat garanții cã dupã o sãptãmânã aș putea relua antrenamentele. Deja am început programul de recupe-rare. Chiar acum, înainte sã vorbesc cu tine, terminasem cu sauna și masajul….

La Budapesta crezi cã vei avea probleme cu calificarea?

La Budapesta va fi un turneu final mondial. Voi avea adversari puternici. Eu sper din toata inima sã mã calific. Nu va fi ușor, dar re-zultatele de la ultimele turnee îmi dau încredere. E ultimul bilet pentru Olimpiadã și sunt sigur cã nici o accidentare nu mã va opri sã îmi ating visul.

Ar fi a 3-a Olimpiadã consecutivã. Ce ar însemna acest lucru pentru tine?

Olimpiada este cel mai important turneu pentru mine și îmi doresc sã ajung acolo. Într-adevãr, ar fi a 3-a prezențã pentru mine, dar în 2000, la Sydney, nu am trecut de faza grupelor, iar în 2004, la Atena, m-am oprit în pri-mii 16. Anul acesta consider cã am mai acumulat experiențã și, dacã voi prinde forma maximã, aș putea ținti o medalie. Pânã atunci, sã trec cu bine de Budapesta… Sper sã mergem mai departe și cu echipa…

 | 145 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On