Aaaoleu! Primarul din Piatra Neamț vrea să schimbe destinația pârtiei, model pentru Wonderland

”La Piatra Neamț este o pârtie similară cu a noastră, care funcționează foarte bine de trei-patru ani. Mă întreb de ce la Piatra Neamț se poate, iar la Bistrița nu. Eu spun că se poate și la noi, va funcționa în regim de pârtie de oraș. Ba chiar a noastră e mai lungă decât cea de la Piatra Neamț”, declara Ovidiu Crețu acum câteva săptămâni, făcând o comparație între Wonderlandul lui și pârtia Cozla de la Piatra Neamț.

Prost informat, primarul Bistriței e contrazis de omologul său moldovean. Recent, Dragoș Chitic – edilul din Piatra Neamț a declarat pentru presa locală că  pentru acest obiectiv trebuie schimbată destinația,  avînd în vedere mai multe aspecte extrem de importante.

”În primul rînd, e vorba despre gradul de functionalitate al pîrtiei, avînd în vedere că ultimele sezoane de iarnă au fost sărace în zăpadă, iar dacă a fost să ningă, stratul de omăt a rezistat pînă la primele zile în care a iesit soarele si s-a încălzit. Plus că expunerea pîrtiei parcă anume a fost gîndită (e drept că asa era de cînd dăinuie pe Cozla) încît să atragă toate razele, iar procesul de topire să fie intensificat. Mai mult, în iernile în care a fost frig timp mai lung, pîrtia a fost tinută în stare de functionare cu ajutorul tunurilor de zăpadă, care zile în sir au produs zăpadă artificială, iar asta a însemnat cheltuieli imense de electricitate si apă. Si oricum, clientii tot putin stăteau pe schiuri pe Cozla.

În iarna aceasta, chiar să fi fost zăpadă, frig si oameni dornici să schieze la Piatra Neamt, tunurile ar fi rămas cu teava înfundată pentru că n-au fost bani ca să se înmagazineze apa în rezervoarele de pe munte. Asa că bugetul municipiului a scăpat de o cheltuială importantă, avînd în vedere că acum nu se mai putea miza pe Perla Invest, societate căzută în hăul insolventei si a neputintei financiare de a mentine afacerea pe linia de plutire si nu a avut finante ca să „îmbutelieze“ apă de la Apa Serv. Mai trebuie precizat că pîrtia a fost în tot acest timp în administrarea societătii din subordinea primăriei.

Unul dintre cele mai lăudate si mai costisitorare proiecte din municipiul Piatra Neamt a ajuns să fie judecat la adevărata valoare si apreciat de către autorităti ca neavînd utilitate ba, mai mult, e nevoie de schimbarea destinatiei pentru a mai putea rămîne pe harta orasului. Este vorba despre pîrtia de schi, inaugurată de fostul ministru al Turismului Elena Udrea, care ar fi trebuit să atragă practicanti ai sportului alb în Piatra Neamt, doar că în nici un an nu s-a întîmplat acest lucru cu mare succes.

Analizînd toate aceste aspecte si altele nepuse pe tapet, primarul Dragos Chitic este de părere că trebuie găsite solutii pentru revitalizarea pîrtiei, dar nu să se pună sperante pe schiori, ci, dimpotrivă, să se facă altceva acolo, pentru că în ultima vreme s-a schimbat clima si la Piatra Neamt nu se mai poate practica sportul alb, nici măcar cîteva săptămîni pe an”, scrie Monitorul de Neamț.

 | 537 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *