A plecat și Nicolae Pantelimon

A plecat și Nicolae Pantelimon

Pentru cei mai tineri, numele poate nu spune nimic. Dar El, Nicu „Neamțu” , văr cu Gavrilă Balint, a slujit în teren Gloria Bistrița mulți ani. A fost „descoperit” ca urmare a unui trial județean, în urmă cu patru decenii. Adus în curtea Gloriei de la Sângeorz-Băi, Nicu s-a dovedit un slujitor a la long-ul reprezentativei bistrițene. Puternic, dârz, întotdeauna pe linia de fund, întotdeauna disponibil pentru cauza echipei, excepțional camarad, Nicu Pantelimon a rămas o amintire cuceritoare. Remarcat pentru calitățile sale, Constantin Ardeleanu, reputatul director al FRF pentru juniori, l-a integrat în reprezentativa României. Ca și alți jucători credincioși clubului patern, Nicu a refuzat repetat să părăsească Gloria. Cu riscul de a nu-și vedea un vis confirmat ”“ titulatura de jucător divizionar A la un club românesc de anvergură.

Când a sosit timpul să-și pună ghetele-n cui, Nicu Pantelimon a dat curs „chemării sângelui”, stabilindu-se în Germania, la Leverkusen, slujind până în ultima clipă la renumitele uzine Bayer. A plecat în locurile de veci la 57 de ani, lăsând în urmă o familie frumoasă și profund îndurerată.

Conducerea ACF Gloria 1922 exprimă condoleanțe familiei și-i asigură pe cei ce l-au cunoscut de pioasa amintire cu care va rămâne în analele clubului.

Jean Pădureanu,

președinte

Constantin Sănduță,

Vicepreședinte

 | 291 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On