A murit profesorul Emil Gocan!

Emil Gocan, fostul jucător al Gloriei și CFR-ului din Cluj, antrenor și profesor, a încetat din viață în această după amiază în urma unui stop cardiac. La începutul lunii viitoare ar fi împlinit 68 de ani. Fiul său, Aurică Gocan, spune că deocamdată nu se știe cu exactitate cauza decesului, dar cea mai probabilă este ipoteza unui infarct. Cert este că i s-a făcut rău chiar în fața unui spital din Cluj, unde a mers să-și viziteze soția, care avea probleme medicale de mai multe zile.

Emil Gocan s-a născut la Berind, în județul Cluj. A absolvit IEFS-ul și s-a stabilit la Bistrița, unde a fost profesor la mai multe școli, ieșind la pensie de la LPS.

A început fotbalul la Dermata Cluj în Divizia C, apoi a fost promovat la Clujana în Divizia B. În 1967 s-a transferat la CFR Cluj, cu care promovează un an mai târziu în prima divizie.

În 1970, Romeo Pașcu l-a adus la Bistrița și a jucat la Gloria 4 ani. Din 1974 devine antrenor, mai întâi la copiii Gloriei, apoi la Constructorul Bistrița, Hebe Sîngeorz Băi, Silvicultorul Maieru, Progresul Năsăud și Hârtia Prundu Bârgăului. În ultimii ani de antrenorat, a pregătit echipele de juniori ale LPS. Cel mai cunoscut jucător crescut de Emil Gocan a fost Călin Albuț.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Vezi aici ultima emisiune Corner la care Emil Gocan a participat!

 | 739 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *