139 de copii de la 8 cluburi din țară și-au testat abilitățile la Cupa Casa EMA!

Sâmbătă, în piscina de la Casa EMA, a avut loc a IV-a ediție a Cupei Casa EMA la înot, cea mai importantă competiție de natație din județul Bistrița-Năsăud.

Cluburi din Cluj-Napoca, Tîrgu Mureș, Baia-Mare, Iași, Suceava, Turda sau Alba-Iulia au raspuns pozitiv din nou, ca in fiecare an, invitației lansate de organizatori, Clubul Sportiv Casa EMA din Bistrița, astfel ca sambătă, 18 octombrie, de la ora 9 dimineața până spre 8 seara s-au duelat pentru obținerea titlului de cel mai bun club al concursului. Într-un final, clubul H2O din Tîrgu Mureș și-a adjudecat premiul cel mare, sportivii lor obținând un total de 137 de puncte. Club SWIM Cluj s-a clasat pe locul al doilea, cu 87 de puncte, podiumul fiind completat de clubul aparțănând Liceului cu Program Sportiv din Baia Mare (38 de puncte).

Clubul gazdă a reușit din nou să facă o figura frumoasă, în ciuda faptului că gradul de competitivitate a fost unul foarte ridicat. Cu o istorie de doar 3 ani, semnificativ mai mică decât a celorlalte cluburi, CS Casa EMA, antrenat de Gabi Biriș, s-a clasat pe locul 4 în clasamentul pe echipe, reușind să obțină un loc 2 la ștafeta de băieți, alte 2 locuri 2 și alte 5 locuri 3 în diferite probe, pentru a obține un total de 16 puncte. Dintr-un lot de 26 de sportivi cu care s-a prezentat in concurs, trebuie remarcați liderii acestei generații, Alex Georgiță și Alex Roșu (născuți 2001), Cătălin Moișan și Robert Szocs (ambii 2003), Ștefana Făgădar (2005) sau Cristian Szocs (2006). Notabil este faptul că au participat inclusiv copii născuți în 2009, mezinii competiției oferind, spre deliciul spectatorilor, momentul competiției – nu numai că au reușit să termine proba cu brio, unii au chiar continuat, înotând cu o lungime de bazin mai mult decat era nevoie.

Una peste alta a fost o competiție foarte reușită, cluburile prezente fiind mulțumite atât de organizare, una foarte bună (datorată și experienței acumulate deja în cele 3 ediții anterioare) cât și de faptul că au reușit să testeze și să pregătească sportivii pentru campionatele naționale de luna viitoare.

Cupa Casa EMA a reușit să devină competiția fanion a județului în ceea ce privește natația, poziționând ferm Bistrița pe harta performanței și ca un centru relevant de înot la nivel național. De asemenea, a reușit, prin vizibilitatea asigurată de partenerii media, să promoveze înotul la nivel regional, ca un sport foarte util și sănătos pentru toate vârstele.

Clubul Sportiv Casa EMA dorește să mulțumească tuturor celor care s-au implicat activ în susținerea acestei competiții. Datorită partenerilor s-a reușit ca în acest an să se suplimenteze fondul de premiere și în același timp să se acorde facilități sportivilor. În acest mod, sportivii legitimați la singurul club din Bistrița prezent în concurs, au beneficiat de gratuitate la înscriere. Așadar, reușita celei de-a IV-a ediții a Cupei Casa EMA la înot se datorează tuturor cluburilor participante, sponsorului principal POLITUB, sponsorilor oficiali URBANA si Fundația RAAL, sponsorilor GRAND SLAM TENNIS CLUB, ROMBAT, MOIȘAN, ELCOM și LUK-ROYS, partenerilor de la Consiliul Județean, UBB Extensia Bistrița și Agenția 215 și, nu în ultimul rând, partenerilor media, SPORTUL BISTRIȚEAN, BISTRIȚEANUL și TV BISTRIȚA.

CS Casa EMA își comtinuă activitatea de pregătire pentru naționalele din noiembrie, pentru alte competiții organizate în zona noastră dar și pentru propagarea acestui sport la nivel județean. Și, bineînțeles, încep deja pregătirile pentru ediția a V-a, din 2015.


 | 381 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *