12 medalii de aur la Campionatele Naționale de Haltere pentru Juniori

Sala Polivalentă din Bistrița a găzduit în perioada 30 septembrie – 4 octombrie Campionatul Național de Juniori II, sub 17 ani, competiție ce a adunat 125 de halterofili de la 20 de cluburi din întreaga țară. Bistrița a obținut 12 medalii de aur, 2 de argint și 4 de bronz, Răzvan Martin devenind campion național.

  La categoria 45 de kg, Dănuț Macavei a luat două locuri II, în timp ce la categoria 56 de kg, Alexandru Șandru (sportiv legitimat și la Râmnicu Vâlcea) a obținut două locuri II. La categoria 69 de kg, Răzvan Martin a devenit campion național, obținând trei medalii de aur. Marian Frenț, sportiv cu dublă legitimare CSM Bistrița – CSM Cluj a câștigat trei locuri I  la categoria 77 de kg. Negreș Paul a obținut și el trei medalii de aur la categoria 94 de kg. Lista medaliilor bistrițene a fost completată cu încă trei de bronz obținute la categoria 44 de kg feminin și trei de aur la categoria 36 de kg masculin. În afara concursului a mai participat și Marius Gâscan, sportiv calificat pentru finala Campionatului Național de Seniori din luna noiembrie. Răzvan Martin și Marius Gâscan sunt sportivi antrenați de Mugur Saranciuc, împreună cu Mărioara Munteanu. Ceilalți sportivi bistrițeni sunt pregătiți de Ovidiu Fătu și Adrian Chivu.

  „Am obținut rezultate bune, însă pentru a atinge performanța mai trebuie lucrat mult. Îngrijorător e faptul că numărul sportivilor e în scădere, atât la feminin cât și la masculin, ceea ce ar trebui să le dea de gândit tuturor antrenorilor. A avut o evoluție foarte bună Răzvan Martin, vicecampion european la juniori până la 20 de ani. Concluzia ar fi că e nevoie de mai multă muncă, deoarece e drum  lung până la marea performanță și fără renunțări și continuitate nu se pot obține rezultate de valoare”, a declarat antrenorul Mugur Saranciuc.

 | 140 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On