Zăpârțan: ”Bistrițenii iubesc boxul”

Domnule Zăpârțan, cum a fost anul 2009 pentru secția de box a Clubului
Sportiv Municipal?

A fost un an deosebit de bun, cu multe, chiar foarte multe realizări. Am avut campioni ai României, sportivi convocați în loturile naționale.
Am avut 21 de medalii în confruntările naționale și foarte mulți fina-liști la finalele Campionatului Național și ale Cupei României. Pot să spun că printre realizări s-a numărat și finalizarea sălii de sport, o sală modernă, cu echipamente moderne. Am organizat și o Cupă a Municipiului Bistrița deosebit de atractivă, cu public numeros, care sperăm să se repete și în 2010.

Financiar, cum v-ați descurcat în 2009?

Spun că ne-am descurcat bine, chiar foarte bine. În afară de trei finale la care nu am putut participa la început de an, am participat la toate competițiile. De asemenea, am primit ajutor și de la Consiliul Județean, care s-a materializat și cu un cantonament, de care nu am mai avut parte de foarte mulți ani. Vreau să îi mulțumesc cu a-ceastă ocazie președintelui Liviu Rusu.

La Cupa Bistriței au fost foarte mulți spectatori…

Întotdeauna publicul bistrițean a fost un mare iubitor al boxului. În sală a fost prezent un public numeros, ceea ce demonstrează că bis-trițenii iubesc boxul. Sperăm ca, datorită rezultatelor pe care le-am obținut în fiecare an, acest public să se înmul-țească. Sperăm să avem cât mai mulți sportivi și în sălile de antrenament, unde îi așteptăm pe toți iubitorii boxului, începând de la copii, fete și băieți.

Ați avut și unele dispute cu arbitrii la unele competiții din țară…

Da, foarte mari, am și contestat. Din păcate, am pierdut doar banii, am primit confirmarea Federației Româ-ne de Box că am avut dreptate, au recunoscut că arbitrii au greșit. Pot spune că ne-au furat intenționat, același lucru petrecându-se și la finala Campionatului Național Universitar, unde ne-au privat de o medalie de aur. Am mai pierdut două medalii de aur și la finala Cupei României și la finala Campionatului Națio-nal. Sunt convins că și anul a-cesta vom fi vânați și la unele meciuri nu avem ce face și ne declarăm învinși pe mâna lor.

S-a schimbat și conducerea Clubului Sportiv Municipal. Cum vă înțelegeți cu noul director al clubului?

Noua directoare, Ma-ria Rus, a fost și director adjunct în 2009 și avem o relație deosebit de bună, atât cu ea, cât și cu directorul Direcției pentru Sport, Raoul Zanca. Sunt oameni de sport, oameni care știu ce înseamnă munca sportivilor, munca antrenori-lor și sper să fie în continuare alături de box, pentru că aici se muncește foarte mult și sunt foarte mulți tineri care vor să practice acest sport.

Ce vă doriți pentru anul 2010?

Anul 2010 a început cu antrenamente la sală, iar două sportive se pregătesc cu lotul național și olimpic al României, la Poiana Brașov. Este vorba de Carmen Nati și Elena Rus. În box, rezultatele depind foarte mult de forma sportivilor, de accidentări, de meciurile de pregătire pe care le vom avea, așa că nu pot spune cum va fi anul 2010. Eu sper să obținem o medalie la Campionatele Europene de seniori, la fete.

 | 338 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On