„Vulturii” se chinuie sub panou

Pornită cu avânt și din entuziasm, clădită artificial pe promisiuni de campanie electorală și pe principiul că tot ce e nou prinde sigur la public, echipa de baschet ”Vulturii” Bistrița continuă să trăiască la limita subzistenței. Plecată din Baia-Mare pentru că nu a mai avut susținere, Simona Birtaș, managerul echipei, se pare că se confruntă cu aceleași probleme și la Bistrița. Măcinați de criza financiară și apelând din ce în ce mai mult la disponibilizări de personal, oamenii de afaceri din Bistrița nu se înghesuie să susțină un fenomen apărut de curând în oraș. Așa se face că Simona umblă de la o firmă la alta după sponsorizări, fără prea mari sorți de izbândă. ”Pentru menținerea echipei avem nevoie de fonduri. Eu în prezent stau în Bistrița pentru a încerca să fac rost de sponsorizări. Unele firme din Bistrița sunt deschise, vor să sprijine acest sport și ne-au asigurat că ne vor susține financiar. Am reușit să facem rost de ceva bani, mult prea puțini însă. În schimb, ne-am ales cu foarte multe promisiuni” a declarat Simona Birtaș.

Soluții de compromis

Deși campionatul începe în data de 7 martie, jucătorii nu s-au reunit încă, de la finele turului. Aceștia au avut parte de o vacanță prelungită, unii dintre ei antrenându-se individual, în orașele de unde provin. Echipa, schimbată radical față de începutul campionatului, cu jucători mai puțin valoroși, veniți pe bani puțini, se va reuni în această săptămână, pentru a începe pregătirea pentru retur. Un retur care se anunță foarte greu din punct de vedere financiar, motiv pentru care, dacă vor să reziste, vulturii trebuie să recurgă la soluții de compromis. Una dintre acestea ar fi ca o parte din jucători să nu locuiască la Bistrița și să vină doar la meciurile echipei. Vulturii se vor antrena în Sala Polivalentă din Bistrița, returul campionatului fiind programat să înceapă în data de 7 martie. Vulturii ocupă în prezent locul 3 în Seria I a Diviziei B de Baschet Masculin.

Bugetul local ar putea fi o gură de oxigen

Dacă firmele private nu se înghesuie să sponsorizeze echipa, soluția salvatoare ar putea-o reprezenta banii de la bugetul local. Și aici se va strânge cureaua însă, deoarece se anunță un buget mult mai mic decât anul trecut, sportul fiind un capitol care va avea cu siguranță de suferit. Și cum există deja o tradiție ca Gloria să primească cei mai mulți bani, apoi HCM-ul își va lua cu siguranță o parte din bugetul
sportului, baschetul rămâne undeva la coadă la împărțirea fondurilor. ”Noi am vrea să fim susținuți de Consiliul Local, dar va mai dura o perioadă de timp până se vor împărți banii. Mai întâi trebuie să vedem cât se va aloca pentru sport. Oricum, când se vor împărți banii de la bugetul local vom depune un proiect în acest sens” a declarat Simona Birtaș.

Se fac înscrieri în galeria ”Vulturilor”

Deși echipa suferă, fanii se pare că vor să lucreze la imaginea ”Vulturilor”. În acest sens, începe să se formeze o galerie a formației de baschet. Inițiatorul acestei acțiuni este Ionuț Rus, care îi invită pe bistrițeni, pe forumul clubului, să devină suporteri ai ”vulturilor”. Cei care se vor înscrie vor primi carduri de suporteri și vor intra gratuit la fiecare meci.

„Vulturii” caută imn

„Vulturii” vor să zboare pe muzică. Fanii echipei de baschet vor ca „Vulturii” Bistrița să aibă imnul propriu. Noul imn al echipei va fi alcătuit împreună cu susținătorii echipei. Mai mult, cei care vin cu sugestii în acest sens vor fi recompensați cu o șapcă și un tricou cu sigla echipei, informează site-ul oficial al echipei. O sugestie pe forum în acest sens este imnul echipei AS Roma, intitulat sugestiv „Vulturii suntem noi”.

 | 218 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On