Vlad nu-i vrea pe Cosma și Săcăleanu la HCM

Antrenorul Liceului cu Program Sportiv îi compară pe cei doi cu mercenarii și îi numește „frustrați”

Silvian Vlad e supărat foc pe Săcăleanu și Cosma. Motivul este faptul că aceștia doresc să alcătuiască echipa HCM-ului cu juniorii Liceului cu Program Sportiv. Vlad le sugerează celor doi să „încerce dezvoltarea acestei activități în localitatea de unde au venit și să lase bistrițenii să se descurce, deoarece timpul a demonstrat că pe la Bistrița au trecut mulți mercenari, care doar au consumat sume importante de bani, bani ai comunității locale și ai primăriei”.

Nemulțumirea lui Vlad vine de la faptul că noua echipă a HCM-ului va fi formată din bistrițeni, dar antrenată de Bogdan Cosma și condusă de Ciprian Săcăleanu. Acesta susține că pe banca tehnică ar trebui să se afle un antrenor al Liceului cu Program Sportiv. „Constat cu neplăcere că nu pricep ideea că pot fi eventual acceptați ca parteneri de drum, nicidecum ca și conducători. Nu găsesc răspuns nici la afirmația că nu sunt bani, când primăria a acordat frumoasa sumă de două miliarde și jumătate echipei HCM. Să facă un desfășurător al modului de a cheltui banii, conform strategiei de a ataca acest campionat. Dacă au așa ceva!” spune Silvian Vlad.

Vlad vrea echipă de bistrițeni

Cel puțin opt sportivi ar putea evolua la HCM, toți proveniți de la școala de handbal a Liceului cu Program Sportiv, conform spuselor lui Vlad. Este vorba de Gabor, Giurgiucă, Avram, Nechiti, Beșa, Albert, Bozeșan, Irimieș, Negru (încă junior I) și Ioja (care a jucat la HCM). „În prezent nu văd niciun fel de bistrițean la echipă, în contextul afirmațiilor fulminante: vrem o echipă formată doar din bistrițeni. Dîl, Ioneac, Codrea, Grecicosei, Cosma și Săcăleanu necesită cheltuieli de cazare, masă, chiar și un salariu, mai ales că au și familii” spune Silvian Vlad.

Săcăleanu și Cosma, ”frustrați”

”Nu vreau să intru în polemică cu nimeni și cu atât mai puțin cu persoane care folosesc drăgălășenii cosmetice în contacte de suprafață în jurul unei idei filozofice cheie, juniorii lui Vlad. Acestor frustrați, care nu au puterea de a identifica principalele oportunități la HCM, le sugerez să identifice țintele și imaginea ce urmează a fi transmisă tinerilor, consumatorului de sport. Ar fi bine să studieze regulamentul de transferări al FRH, unde sunt stipulate anumite drepturi și, în mod special, că sportivii sunt ai LPS-ului, și nu ai lui Vlad, nefiind club privat” declară antrenorul LPS-ului.

Mai mult, Vlad spune că Bogdan Cosma și Ciprian Săcăleanu nu au competența de a trata pentru preluarea juniorilor Liceului cu Program Sportiv. ”Nu știu cine le-a dat girul lui Săcăleanu și Cosma de a discuta problemele echipei, atâta timp cât mai există un președinte în persoana domnului Marin Rus și un Consiliu de Administrație, care nu a fost dizolvat. Săcăleanu să reia spre informare statutul HCM și să vadă dacă se regăsește printre membrii fondatori sau printre cei cu atribuții în conducerea clubului, iar Cosma, ca antrenor, să încerce să vadă dacă are vocație cu echipele de copii și juniori, nu cu sportivi formați de alți oameni acreditați prin studii pentru astfel de activități și care au demonstrat ceva în sportul bistrițean. În continuare, voi mai purta discuții cu persoane oficiale, abilitate pentru a susține și reprezenta interesele clubului și mai ales ale handbalului bistrițean, domeniu în care activez eu, fiind acreditat și recunoscut prin studii de Ministerul Educației și Federația Română de Handbal, spre deosebire de alții”, încheie Vlad.

 | 177 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On