Vin bani? Din cizmă!

– Pădureanu stă la discuții cu un grup de italieni care vor să preia Gloria, după ce au fost pasați din Italia, apoi de la Breaza, Vâlcea, Brașov sau Bihor. Giuseppe Criniti, un om de afaceri italian, (foto stânga, lângă Romică Pașcu) ar urma să fie președintele clubului. Din staff-ul Gloriei ar mai putea face parte Mario Corti (vicepreședinte) și Jonathan Fischoff, acesta din urmă activând ultima dată la Poiana Câmpina ca preparator fizic.

„Te faci frate si cu dracu”™ până treci puntea” pare să fie zicala preferată de președintele Pădureanu în aceste zile. Aflat într-o criză financiară fără precedent în istoria clubului, președintele încearcă o variantă extremă. Lordul negociază o asociere cu un grup de italieni interesați să preia controlul clubului bistrițean. Aduși de Romică Pașcu, un prieten vechi al lui Pădureanu, italienii spun că oferă 3 milioane de euro în prima fază, urmând să mai investească pe parcurs alte sume în infrastructura și funcționarea clubului. Surse din cadrul Gloriei susțin că negocierile merg foarte repede, fiind întocmit deja un precontract. Ba confirmă unele tratative, ba spun că presa exagerează, însă oficialii clubului recunosc cu toții că se discută intens pe marginea acestui subiect. Investitorii și-au stabilit cartierul general la Hotelul Coroana de Aur, unde și-au adus deja nevestele și prietenele. Se aude că aceștia ar vrea să schimbe antrenorul cât de curând și să instaleze un staff sută la sută din peninsulă. Pădureanu s-a împotrivit însă și a insistat pentru menținerea lui Florin Halagian măcar până în iarnă. Prezenți la meciul cu Gaz Metan, italienii nu s-au lăsat descurajați de rezultatul echipei și nici de poziția din clasament. Ei par deciși să intre la conducerea grupării bistrițene și promit lapte și miere în toate părțile.

Cine sunt potențialii investitori? Niște dubioși – susțin orădenii

Grupul de italieni condus de Giuseppe Criniti și-a ridicat toată Oradea în cap acum câteva săptămâni, după ce nu s-a înțeles cu Primăria și Consiliul Județean pentru preluarea clubului FC Bihor. Conform siteului bihon.ro, președintele Consiliului Județean Bihor, Radu Târle, a anunțat în plenul ședinței de consiliu că gruparea de fotbal va rămâne în continuare în proprietatea Consiliului Local Oradea și al CJ Bihor, în ciuda negocierilor prelungite purtate cu omul de afaceri italian Giuseppe Criniti, care s-a declarat dispus să preia clubul, contra sumei de 30 de milioane de euro.

„În urma analizării ofertei făcute de investitor, am ajuns la concluzia că nu se poate ceda clubul, pentru că nu s-a verificat bonitatea și seriozitatea firmei”, a spus Târle. Președintele CJ a refuzat să dea alte amănunte, dar a dat de înțeles că ofertanții nu au puterea financiară cu care se laudă.

Potrivit omului care are acum drept de semnătură la FC Bihor, Florin Birta, impresia generală e că italienii nu-s tocmai curați. ”În timpul discuțiilor cu Criniti, le-am propus ca să vină o lună la club, ca o perioadă de probă, să ne arate că au intenții serioase. Însă ei ne-au întrebat cine va plăti în perioada aceasta cheltuielile lor cu cazarea! Mi se pare cel puțin ciudat că un om care vine cu propuneri de zeci de milioane de euro să nu-și poată plăti cazarea și masa, poate de câteva mii de euro”, a spus Birta pentru bihon.ro.

N-au putut lua Messina din liga a 5-a

Giuseppe Criniti s-a născut la Catanzaro, regiunea Calabria, în 1969. S-a implicat într-o formă sau alta la câteva echipe din ligile inferioare italiene, precum Sorianese, Potenza, Giulianova, Sanbenedettese. Criniti a încercat să achiziționeze pachetul majoritar și la fostul club de Serie A, Messina Calcio, ajuns la această oră la nivelul ligii diletanților (Serie D), a cincea ca valoare din Italia. Însă, așa cum informa site-ul infomessina.it, pe 23 martie a.c., Criniti nu a avut câștig de cauză. Oferta sa de 195.000 de euro nu a fost de ajuns, deoarece societatea Acr Messina Srl, deținută de Alfredo di Lullo a oferit 210.000 euro.

Au luat un club din C2 și l-au vândut în 9 zile

Dacă a ratat Messina, Criniti a reușit, în schimb, lovitura la clubul Igea Virtus din orașul sicilian Barcellona Pozzo di Gotto (circa 40.000 de locuitori), ce activează în a patra ligă din Italia (Divisione II, grupa C – fosta Serie C2).

Site-ul italian www.tuttomercatoweb.com anunța în aprilie preluarea clubului Igea Virtus de către Criniti, din mâinile fostului președinte, Immacolato Bonina. Afacerea va fi oficializată însă abia în iunie, când Criniti prelua oficial 70% din club. Celelalte 30% aparțineau societății care administra clubul Messina Calcio, aflat, până nu demult, în faliment. O dată stăpân la club, Criniti și-a dat arama pe față, dând din colț în colț când a fost vorba să înscrie echipa în campionat. Trebuia să depună o garanție bancară de 100.000 de euro la federația italiană, plus o taxă de 2.000 de euro. Cum termenul-limită era 30 iunie, iar Criniti dădea dovadă de iresponsabilitate, fostul proprietar, Immacolato Bonina, cu sprijinul primarului din Barcellona, au depus ei garanția bancară la federația italiană.

Între timp, la nici nouă zile de la oficializarea tranzacției cu Bonina, Criniti anunță că vinde clubul, deși cu câteva zile înainte dezmințise zvonurile ce se răspândeau în oraș!

 | 510 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On