VIDEO:  Ce planuri are viceprimarul Cristian Niculae cu stadionul! A aruncat un subiect tare în emisiunea Corner

Invitat luni seara la emisiunea ”Corner” de la AS-TV, viceprimarul Cristian Niculae și-a dezvăluit intențiile legate de stadionul Jean Pădureanu, care se află în acest moment în administrarea lichidatorului vechii Glorii.

Niculae a spus cu subiect și predicat că intenționează să caute variante pentru construirea unui stadion nou în Wonderland și extinderea parcului pe locul vechii arene.

”Mi se rupe inima când văd cum arată stadionul acum. Îmi pară rău că arată în starea asta, de degradare maximă. Există o comisie la nivelul Primăriei care se ocupă de negocieri pentru cumpărarea stadionului. Știu că administratorul judiciar nu le-a comunicat prețul și nu poate comisia să-și dea cu părerea dacă este oportun sau nu să cumpere fără să știe prețul. (…)Nu vreau să intru peste colegul meu Gelu Muthi care se ocupă de această problemă. Am încredere că o rezolvă, dar dacă nu am să cer eu această comisie, să vedem dacă îl cumpărăm sau nu. Eu zic că la un preț rezonabil, 3-4 milioane de euro, Primăria poate să- l cumpere. (…) Eu sunt unul dintre cei care dorește ca acest stadion să fie cumpărat de Primărie, mai ales că eu am și alte intenții legate de acest stadion.

Eu cred că Bistrița are nevoie de o arenă modernă și stadionul Jean nu se mai înscrie în acest film,al anilor 2020. În primul rând nu are o parcare potrivită. De ce să nu facem stadionul în Wonderland, unde avem 300 de hectare și putem face și parcare ca lumea și o arenă ca lumea. Nu vom desființa nimic, doar îl vom muta. Și în locul lui vom extinde parcul municipal, care este neîncăpător la această oră, cu ieșire la râul Bistrița. Și vom avea și o arenă modernă și un parc extins. Am vorbit de multe ori și cu Președintele CJ Radu Moldovan care m-a asigurat de toată susținerea și mi-a promis că mă va ajuta să facem această investiție prin CNI.”, a declarat Niculae în emisiune.

Viceprimarul exclude ferm varianta care se vehiculeazăprin oraș, conform căreia dezvoltatorii imobiliari vânează cele 4 hectare și jumătate pe care e amplasat actualul stadion.

Nu se poate așa ceva. În primul rând nu te lasă legea. Nu se poate legal ca Primăria să cumpere terenuri și apoi să le vândă dezvoltatorilor imobiliari. Trebuie să faci altă bază sportivă în loc. Acolo va fi extins parcul, atâta vreme cât va fi Niculae la Primăria Bistrița. Prima dată vom face un stadion în Wonderland și apoi vom extinde parcul, numai așa vom face. ”, a mai spus Niculae, care nu exclude varianta unui referenduum pe această temă.

Însă, toate acestea rămân deocamdată la nivel de intenții. ”Sunt doar umărul 2 în Primărie. Când voi fi, dacă voi fi, numărul 1, vom sta de vorbă pe date concrete”, a mai declarat viceprimarul.

Vezi aici emisiunea completă:

 | 2.881 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *