VIDEO: La o minge de-o minune! Vezi atacul cu care Gloria putea scoate un egal la CSM București!

Gloria a pierdut cu 31-30 în deplasarea de la CSM București, într-un meci disputat în sala Rapid, contând pentru etapa a 23-a din Liga Florilor.

Bistrițencele au jucat foarte bine și puteau fi singurele care să le fure un punct bucureștencelor în acest campionat, în afară de liderele din Vâlcea. Am avut atacul în ultimele 15 secunde dar Pristăvița (tot ea, săraca, la fel ca la Zalău, când am ratat calificarea în Final Four!) a aruncat în portărița Grubisic

A fost o primă repriză foarte bună, în care bistrițencele au jucat excelent pe atac. S-au desprins la două goluri din minutul 10 (4-6) și au păstrat diferența până la pauză.  Fetele lui Pașca au depășit un moment greu când Grubisic i-a apărat un 7 metri Silviei Szabo și intrarea extremei Mehmedovic le-a dezechilibrat un pic în apărare.

Dar s-au regrupat repede, cu goluri spectaculoase marcate de Dincă și Rațiu. Spre finalul primei părți, bucureștencele au forțat egalarea, dar Pașca a cerut repede time-out, a calmat lucrurile și le-a cerut jucătoarelor lui să se apere mai sus și mai bine. S-a intrat la pauză cu 15-17, cu entuziasm pentru ale noastre dar și cu multă dezamăgire în tabăra fostelor campioane europene.

Însă, imediat după pauză, CSM București a întors scorul pe tabelă. În 8 minute a fost 22-20 pentru gazde, care au intrat mult mai motivate în teren. Meciul părea că se duce spre o victorie clară a echipei din clubul condus de Gabi Szabo, dar cea care s-a opus cel mai vizibil a fost Valentina Ardean Elisei.

A marcat gol după gol și a ținut Gloria în meci. La 27-26, arbitrele ne-au refuzat egalarea, Pristăvița fiind faultată clar la o aruncare ratată, iar apoi scorul s-a rupt din nou în favoarea CSM-ului.

La 31-28, cu 5 minute înainte de final, Gloria a avut un finish în forță și s-a apropiat la un gol cu 15 secunde înaintea ultimului fluier. Dar cea mai tehnică jucătoare din lotul bistrițean a ratat aruncarea și ne-a lăsat cu frustrarea de-a fi fost aproape de o minune.

Cu 3 etape înainte de final, campionatul ar fi fost, practic, decis în favoarea echipei din Vâlcea iar Bistrița s-ar fi lipit și mai tare de locul 3 și de cupele europene.

Vezi ultimele 15 secunde ale meciului:

Au marcat pentru CSM București: Jovanka Radicevici (9), Maria Claudia Constantinescu (9), Majda Mehmedovici (6), Barbara Lazovici (4), Elisabeth Omoregie (2), Sabina Detloff Jacobsen Rosengren (1).

Pentru Gloria 2018 au înscris Valentina Ardean Elisei (6), Laura Pristăvița (4), Nicoleta Dincă (4), Almudena Rodriguez (4), Daniela Rațiu (4), Szilvia Szabo (4), Teodora Bloj (2), Magdalena Paraschiv (1), Andreea Bărbos (1).

În poartă, Ana Maria Măzăreanu a salvat astăzi 5 / 35 de mingi trimise pe poarta sa de jucătoarele CSM București (14%) iar Ana Maria Inculeț 1/2 (50%).

 | 891 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. Atata tam tam mai faceti. Era sa bata o echipa vizibil obosita dupa meciurile din Cupa Romaniei.

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *