VIDEO: I-a scos renta din buzunar! Monica Csengheri era realizată dacă nu-și băga nasul o româncă din juriul Campionatelor Europene!

Cu medalie de aur la total în cadrul Campionatelor Europene de haltere, bistrițeanca Monica Csengheri lua o rentă de peste 3000 de lei pe lună toată viața. Din cauza unei arbitre din România, a luat doar argint, cu un kilogram mai puțin decât o franțuzoaică de pe locul1.

Bistrițeanca a fost prima la smuls, dar la aruncat, a fost scoasă din concurs de președinta juriului și s-a mulțumit doar cu argint. Georgeta Ion, fostă atletă, a oprit concursul, deși arbitrii au validat încercarea Monicăi. 

Din postura de președintă a juriului, oficialul Federației Române de Haltere, avea dreptul să treacă peste decizia arbitrilor și a făcut-o, considerând că Monica a mișcat prea mult coatele. Sportiva noastră era la ultima încercare și a fost scoasă din concurs. Dacă trecea mai departe, lua aur la total și mai avea o încercare, cu care putea cuceri și aurul de la stilul smuls.

Decizia româncei din juriu a costat-o extrem de mult pe Monica Csengheri, o fată tare amărâtă născută în Bistrița, care la 12 ani cerșea pe pietonal. Antrenorul Adrian Chivu a dus-o în sala de haltere și în 3 ani a ajuns campioană mondială de juniori. Acum are 20 și e pentru a doua oară campioană europeană de senioare.

Renta viageră se acordă, conform legii 69/2000, sportivilor cu medalii la competiții internaționale. La haltere, în cadrul Campionatelor Europene, se ține cont doar de o medalie de aur la total, nu și la cele două stiluri. 

 

Adrian Linca

 | 782 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *