VIDEO, Haltere: Monica Csengheri, triplă campioană europeană de senioare!

Bistrițeanca Monica Csengheri a obținut titlul european la toate cele 3 probe ale categoriei 49 de kilograme din cadrul Campionatului European de Haltere, care se desfășoară în aceste zile la Moscova.

Competița ar fi trebuit să se organizeze anul trecut dar afost amânată din cauzxa pandemiei.

  • Monica Csengheri a făcut parte din lotul României la eceste europene, alături de Bianca Daniela Dumitrescu, Adriana Cosmina Pană (45 kg), Mihaela Valentina Cambei, (49 kg), Andreea Cotruţa (55 kg), Loredana Elena Toma (64 kg), Raluca Andreea Olaru (71 kg) – la feminin și Marian Cristian Luca (55 kg), Ionadi Valentin Iancu (55 kg) – la masculin

Legitimată la CSM Bistriţa, sportiva în vârstă de 25 ani  s-a impus la stilul smuls cu 86 kg. La stilul aruncat, ea a ridicat 103 kg, iar totalul a fost de 189 kg. Bistrițeanca a adunat cu 9 kilograme mai mult decât rusoaica Kristina Sobol la total, cu un kilogram în fața aceleași sportive la smuls și cu 3 kilograme mai mult decât românca Mihaela Cambei la aruncat.

Mihaela Csengheri, campioană europeană de juniori în 2016 și de seniori, la smuls în 2017, dublă vicecampioană europeană de seniori în 2017, a fost suspendată în 2018 pentru un an și jumătate pentru doping cu efedrină. Dar s-a antrenat în continuare, a trecut peste suspendare și a reușit acest rezultat exceptional pentru Bistrița și pentru România.

Povestea ei este una de senzație. A fost adusă la sala de haltere de antrenorul Adrian Chivu, care a văzut-o pe străzile Bistriței, cerșind. În câțiva ani, Chivu a reușit să o lanseze spre titlul national iar apoi spre cele mai mari performanțe naționale și europene. Acum, grație succesului la care a ajuns, Monica Csengheri va beneficia de o rentă viageră de cel puțin 1000 de euro lunar.

 

 | 1.958 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *