VIDEO, Cupa Înțelepciunii: The final countdown!

Constrânși de zilele puține rămase până la debutul* Campionatului Mondial de Fotbal 2018 din Rusia, toate echipele au făcut eforturi remarcabile, adevărate tururi de forță, să-și încheie restanțele și să se organizeze exemplar pentru consumarea ultimelor etape necesare finalizării primei ediții a “Cupei Înțelepciunii 40+”. Ca efect pozitiv, s-a mai fructificat o săptămână plină de meciuri care de care mai interesante și mai încrâncenate sau, din contră, fără tensiuni.

Nu ne rămâne decât să-i felicităm și să le dorim bună-cuviință, armonie, putere și energie în continuare pentru realizarea tuturor obiectivelor propuse!

(*14 iunie 2018 / ora 17.00: Rusia – Arabia Saudită / stadionul Lujniki, Moscova – în direct pe TVR 1)

 Când aproape nimeni nu credea că ultima partidă din tur se va mai disputa, o nouă veste s-a anunțat pe scena competiției: Pompierii, una dintre nucile tari ale acestui campionat, s-a hotărât brusc  să ne convingă că detronarea liderului nu a fost defel întâmplătoare. Din nefericire pentru ei, Galacticii au o putere malefică de redresare, după orice perturbație accidentală, astfel încât militarii au supraviețuit nepedepsiți doar o parte a jocului. Un final mai descurajant pentru eroicul lor gest nici că se putea imagina.Dar ca să rămână la înălțimea promisiunii făcute, Titi Voica și coechipierii lui trebuie să păstreze, să consolideze și să amplifice această esențială caracteristică proprie.

Scor final: Galacticii – Pompierii   4 – 2 (din etapa a 11-a)

De data aceasta, dispuși să riște, feroviarii strânși uniți sub sigla C.F.R. au ales, dincolo de stângăciile obișnuite, un alt tip de joc care – pe alocuri – a atins categoria A din fotbalul pe sintetic. Liviu Todoran a lăsat deoparte atitudinea de precupeață isterică, a comunicat sobru și responsabil cu toți jucătorii, și-a valorificat pe deplin potențialul iar rezultatul a fost pe măsură: îmblânzirea celor de la Galacticii și răsturnarea unui rezultat defavorabil ceferiștilor  cu doar 10 minute înainte de final. S-a mai consumat o partidă cu participante de calibru egal, dar care trebuia să producă un câștigător, și spectatori mulțumiți că nu și-au risipit aiurea încă o zi din viață.

Scor final: Galacticii – C.F.R   4 – 5 (din etapa a 12-a)

După usturătorul eșec din tur și avertizați de forma excelentă a salariaților C.F.R., Gyuszi Laszlo a înțeles rapid că salvarea vine doar prin ei înșiși. Mai devreme cu o zi de bătălie, într-o ședința tehnică istorică, le-a atras atenția jucătorilor Seniorii Leoni că performanța solitară e o utopie, precum o formă de luptă confuză și fără fond, și le-a cerut să schimbe peste noapte dezordinea, nebulozitățile și inerția din sânul fiecăruia, altfel greu de transformat practic. Alergându-i ca hingherii pe câinii maidanezi, comprimându-i în propria jumătate de teren și neimpresionați de gâfâiturile adversarilor, cableoniștii au produs miracolul etapei fix când puteau continua și fără el.

Scor final: Seniorii Leoni – C.F.R.   5 – 4 (din etapa a 16-a)

Era minutul 10 și ProTaxi înscrisese fără nerușinare patru goluri sufocante în poarta adversarilor, iar spectatorii asistau la un peisaj hilar și dramatic, în același timp, care lua naștere în terenul formației Galacticii. În timp ce Titi Voica intra în alertă și căuta soluții pentru a ieși basma curată dintr-o situație dubioasă, Roșcatu’ visa la prima făgăduită în caz de victorie de Mitru Moldovan și la partenerii de ospăț balcanico-bahic. Taximetriștii n-au mai luat jocul în serios, uitând că joacă împotriva unui butoi de pulbere, s-au distrat până spre finalul partidei, deși nu le venea să creadă că ceea ce vedeau și trăiau era aievea, numai că pe măsură ce făceau haz de situație erau și lichidați de John Runcan într-o atmosferă, e-adevărat, de fair-play.

Scor final: ProTaxi – Galacticii   5 – 7 (din etapa a 16-a)

Obosiți de la efortul supraomenesc depus cu o zi înainte și forțându-și limitele ca să recupereze galopant restanțele, Galacticii au învins la limită, însă nu fără emoții, un adversar incomod care, ni se pare, joacă mai bine în compania unor echipe tehnice, omogene și cu identitate copleșitoare și dezastruos cu unele de calibru asemănător. Așadar, Gicu a fost preocupat, mai mult decât oricine, de obținerea unui rezultat favorabil pentru TeoAstrabis, echipă aflată de multe etape – datorită solicitărilor excesive – într-o nevroză continuă. Pentru că au fost aproape de a scoate un punct dintr-o remiză meritată, dar și pentru marele curaj de a-și negocia exigent șansa victoriei, isprava lor merită toată admirația noastră necondiționată.

Scor final: Galacticii – TeoAstrabis   2 – 1 (din etapa a 17-a)

Destul de năuciți de întorsătura pe care situația a luat-o în meciul anterior, plini de amărăciuni și scârbe, dezamăgiri personale și indispoziții resentimentare, jucătorii de la ProTaxi s-au mulțumit cu sferturi de măsură,  au primit cu stoicism înfrângerea și, chiar dacă miza partidei îi solicita, au refuzat să pună umărul, lăsând loc soluțiilor mai mult sau mai puțin improvizate. De cealaltă parte, deși infectată cu microbul naufragiului definitiv, La Squadra a fost imprevizibilă, nemiloasă, complet metamorfozată în bine și, depășindu-și complexele de inferioritate, le-a oferit tuturor un fotbal fără legătură cu zona clasamentului în care se află. Cum ar zice Emiliano: “La vita è bella și merită trăită inclusiv prin sport!”

Scor final: ProTaxi – La Squadra   4 – 5 (din etapa a 17-a)

A fost un meci disputat în nocturnă, pe o vreme răcoroasă numai bună de alergat după minge, în care spiritul de sacrificiu și marile virtuți, ale jucătorilor carismatici din ambele echipe, au fost excelente recuperări ale echilibrului sportiv și unității pierdute. Arbitrii veneau după un parcurs excelent din retur și o suită de reușite spectaculoase să întâlnească o grupare lucidă, Heniu Prundu Bârgăului, copleșită, dar nu complet dezamăgită!, de exerciții cu părți mai puțin digerabile. O partidă încheiată nedecis și un compromis salvator, dar nevăzut, care nu a nedreptățit în vreun fel cele două formații. O luptă cu miză reală – plasarea în careul de aur – și pretext pentru militarea întru dinamism constructiv, atitudine pragmatică dar și înțelegerea deosebirilor și asemănărilor dintre partenerii de luptă. Surpriza nu a fost exclusă până la sfârșit iar buna dispoziție a însoțit o confruntare model ca un bun serviciu adus cauzei minifotbalului în general.

Scor final: Heniu Prundu Bârgăului – Arbitrii   2 – 2 (din etapa a 17-a)

Și ce minunată și electrizantă confruntare, plină de corectitudine, cu spectatori complet absorbiți de vraja unor frenetice ruperi de ritm și răscolitoare secvențe de fotbal adevărat! Trupa lui Didi, Old Boys, a dat ce-a avut mai bun în bătălia pentru câștigarea titlului de campioană: o judecată limpede, un echilibru practic, mărturisite intenții de victorie și jucători recunoscuți precum Cristi Horobeț, Alberto Bucur , Nela, Lucian Chiș plus un fidel al rock-ului autentic –  doctorul Marius Pop, care a purtat un tricou clasic al celor de la Judas Priest. De parcă nu era suficient, echipa îl mai are și pe Danezu’, acest Rudi Völler autohton, imprevizibil și greu de controlat, care a inventat o fază imposibilă unde el a centrat și, via magicianul Paul Czervenski, tot el a marcat singurul gol al partidei. De cealaltă parte, Pompierii – recunoscuți ca un bloc masiv de luptători – au avut de împlinit o misiune aproape imposibilă, o încercare dură și bărbătească, și cu toate că au folosit avantajele de care dispun, pentru a progresa rapid spre poarta adversă, nu au reușit să contrabalanseze singura deficiență a apărării lor.

Scor final: Pompierii – Old Boys   0 – 1 (din etapa a 17-a)

Clasamentul la zi (echipă/meciuri disputate/punctaj/golaveraj):

  1. 1. Old Boys19m/42p (+17); 2. Forever Young – 17m/36p (+30); 3. Galacticii – 16m/35p (+24); Arbitrii – 19m/34p (+18); 5. ProTaxi – 19m/32p (+10); 6. Heniu Prundu Bârgăului – 17m/29p (+16); 7. Pompierii – 19m/27p (-5); 8. Seniorii Leoni – 18m/18p (+1); 9. Teo Astrabis – 19m/17p (-11); 10. C.F.R. – 18m/17p (-27); 11. R.C.B. – 21m/16p (-29); 12. La Squadra – 18m/14p (-44).

Iată și programările confirmate ale săptămânii care urmează (deși mai sunt câteva restanțe care nu pot fi trecute cu vederea la întocmirea unui clasament aproape de adevăr):

  1. TeoAstrabis – La Squadra / marți, 05 iunie 2018, ora 19.00 / (în tur: 6 – 2)
  2. Arbitrii – Forever Young / joi, 07 iunie 2018, ora 21.00 (în tur: 3 – 2)

 Vă reamintim că toate partidele de minifotbal se dispută pe terenurile sintetice ale bazei sportive ALEX din Bistriţa. Acolo se află expuse publicului susţinător toate programările jocurilor, scorurile înregistrate şi ordinea valorică după fiecare etapă.

În fiecare săptămână sunteţi aşteptaţi şi invitaţi să vă bucuraţi alături de echipele favorite!

Marius Conon

 | 3.204 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *