VIDEO: Civilizație și fair play la ERD! Maghiarii s-au comportat impecabil cu românii!

După ce au fost primiți în mod cât se poate de civilizat la Bistrița, maghiarii de la Erd au întors ospitalitatea cu ocazia returului din Cupa EHF, în urma căruia Gloria s-a calificat în sferturile de finală ale competiției.

Înainte de startul meciului, membrii galeriei maghiare le-au adus bere și suc românilor prezenți în tribune. ”Voi nu ne-ați lăsat în sală nici cu apă. Nu-i nimic, ne-am simțit bine la voi”, a fost mesajul ungurilor.

De altfel, pe tot parcursul deplasării în Ungaria, cei peste 100 de români prezenți la meci au fost tratați impecabil. Inclusiv forțele de ordine instalate în jurul galeriei noastre au avut o atitudine prietenească, deloc agresivă sau arogantă.

La finalul partidei, cu toată frustrarea pe care au suferit-o pierzând în ultima secundă, jucătoarele de la ERD au urcat în tribuna românilor și au dat mâna cu suporterii noștri. Cu lacrimi în ochi, maghiarele au acceptat înfrângerea și au dat dovadă de un fair play rar întâlnit.

Prima care a dat mâna cu suporterii români a fost portărița Julie Foggea, cea care a apărat senzațional la Bistrița și a contribuit decisiv la egalul scos de echipa ei. N-a mai făcut la fel și pe propriul teren dar, la final, franțuzoaica a salutat cu respect galeria bistrițeană.

Vezi imaginile:

 | 8.714 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

8 Comments

 1. În Ungaria sunt unguri, în Ardeal sunt secui și ceangăi. Ungurii, uneori și secuii și ceangaii, arată că sunt civilizați. Respect. Și apoi, portarul e mai mult…

  Post a Reply
  • Mă Ioane,greșești, în Ardeal sunt unguri și secui , iar ceangăii sunt secui trecuți în partea moldoveană.

  • Ion, dvs. declarați-va propria identitate. Pe noi, maghiari din România lăsați-ne, să ne declarăm noi identitatea etnica proprie. Hai, sictir! Pielea mea este o graniță evidentă, nu aveți ce cauta sub ea!

 2. NU CONTEAZA CE NATIE ESTI SINGURA NATIE PE CARE O CUNOSC EU E SA FII OM SI SA IUBESTI LOCUL UNDE TE-AI NASCUT SI OAMENII LOCULUI SA RESPECTI TOT CE REPREZINTA VIATA

  Post a Reply
 3. Ai dreptate IOANE !!

  Post a Reply
 4. Aceeași suporteri se întorc cu spatele când joacă împotriva echipei naționale a României, atunci când se intoneaza imnul national

  Post a Reply
 5. Peste tot sunt oameni si oameni. Cand au vandalizat Gara de Nord din Bucuresti si Centrul Vechi cu ocazia meciurilor de fotbal nu au fost tot suporteri din Ungaria?
  Nu conteaza etnia sau nationalitatea cand e vorba sa fii om sau fair play in orice sport…

  Post a Reply
  • Fara suparare Adi, dar esti cam cretin si insisti sa demonstrezi acest lucru, pe langa asta sovinismul si sentimentele tale antimaghiare sunt evidente. Subiectul articolului e handbal si comportamentul exemplar al suporterilor atat la Bistrita cat si la Erd. Daca se poate ceva pozitiv tu vii cu mizerii si scormonesti in cacat. De ce nu esti obiectiv si nu pomenesti despre retradatii care in Malta strigau ”Afara afara cu ungurii din tara” jucau ungurii cumva? Sa nu uitam ca din cauza nationalistilor imbecili ca tine jucam cu stadioane fara spectatori.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *