VICTORIE – Scor categoric: 2 – 0 – la finalul zilei 1!!! Corespondență la cald de la Mircea Seleușan Bătrânu

 

Sunt răgușit de atâta strigat, încurajat : „Hai România!”, Hai Sorana!”, „Hai Irina!”. Imaginați-vă ce înseamnă să joace FETELE NOASTRE într-o sală arhiplină de suporteri. Dacă în urmă cu 2 ani vorbeam de 7000 – 7500 de spectatori, acum,  după finalizarea etajului II i-am văzut – „lei paralei!” –  pe 10.000 de fani ai Tenisului românesc, la lucru! E de vis! Pentru cei ce nu ați fost acolo, vă spun cinstit: puteți regreta!

Ce Tv? Ce radio? Ce Presă?

Palidă umbră a unei trăiri de vis! Unică, Miraculoasă și Înălțătoare! Te face să te simți cu adevărat ROMÂN și să te bucuri din tot sufletul că aparții acestei nații, acestei țări – ROMÂNIA!

Priviți videoclipul din deschidere:

De aceea încep prin a spune: Mulțumesc  Sorana! Mulțumesc Irina! MULȚUMESC FETELOR și Antrenorilor – Florin Segărceanu (aflat la debutul său de căpitan nejucător al FedCup a României, secondat cu eleganță de Alina Tegșor, fostul căpitan)!  Ce bucurie imensă ne-ați putut face azi, în 10 februarie 2018, după masă ! De neuitat!

Nu intru în detalii acum. După ce se va finaliza și cea de-a doua zi voi trage, pe îndelete, concluziile pentru dumneavoastră.

Rețineți doar că Sorana Cîrstea „a defilat” cu mai puțin experimentata Carol Zhao, în 53 de minute!  – scor categoric : 6-2; 6-2. Adică,  1 – 0 pentru ROMÂNIA!

Al doilea meci a fost, după cum m-am așteptat, mai dificil. Să nu uităm că Irina Begu după Australian Open a jucat în fiecare săptămână și numai meciuri ușoare nu a avut. Adversara ei a fost românca Bianca Andreescu, naturalizată în Canada de la 5 ani. Are acum 17 ani și joacă bine. Ei o consideră chiar mai bună decât Eugenie Bouchard, peste vreo 2-3 ani. Primul set s-a terminat 6-3, pentru Irina. Al doilea a fost cu cântec. Oboseala Irinei a răbufnit prin graba de a încheia, cu lovituri decisive, fără o pregătire prealabilă. Evident date fie aut, fie în fileu. S-a ajuns la tie-break și după 1 oră și 10 min. Irina i-a cedat setul Biancăi cu 6-7. A intrat în joc orgoliul și sala!  Irina, purtată în uralele a 10.000 de suporteri, a făcut break la 2-0 și a continuat, aproape linear, să urce până la 6, finalizând sec și clar: 6-2! Așadar: 6-3; 6-7; 6-2! pentru Irina și pentru România. Un meci de 2 ore și 36 de minute, nici ușor și deloc simplu.

Vezi  videoclipul de mai jos:

Victoria  rămâne însă victorie!

După prima zi scorul este, repet 2-0 pentru țara noastră, în fața Canadei!

Vă las să savurați și câteva fotografii și sper să fi reușit să vă incit pentru materialul de mîine și mai ales, cel de concluzii, de luni.

Noapte bună, fani bistrițeni!

Mircea Seleușan-Bătrânu

 

 | 2.432 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *