Victorie mare la Vâlcea! Rațiu peste toate! CSM Bistrița produce surpriza etapei în Liga Florilor!

După două egaluri, a venit și succesul mult așteptat pentru echipa bistrițeană de handbal. CSM a învins astăzi la Râmnicu Vâlcea, într-o sală plină ochi de oameni care așteptau ca urmașa Oltchimului să-și consolideze poziția pe podium.

Dar jucătoarele lui Horațiu Pașca și Radu Moldovan au jucat senzațional și au condus meciul de la un capăt la celălalt. N-au dat nicio șansă unor handbaliste cu pretenții, antrenate de un tehnician de Liga Campionilor, Aurelian Roșca.

Prima repriză a fost la fel de bună ca și cele din partidele cu Brăila și Craiova. Bistrițencele s-au desprins repede la 4 goluri, într-o perioadă în care gazdele n-au marcat nimic mai bine de 10 minute. De altfel, apărarea bistrițeană a excelat în acest meci iar eficiența în atac a fost maximă. La 7-13, am gestionat destul de prost finalul primei reprize și, cu 2 eliminări, am intrat la pauză cu 9-13.

Și ne-am temut de partea secundă. În care știam că fetele noastre nu pot ține ritmul, fiindcă n-avem lot atât de mare și valoros ca multe dintre competitoarele noastre.

Vâlcea s-a apropiat repede la două goluri, în special prin ucraineana Glibko. Însă Pașca s-a prins de unde vine pericolul și a cerut un time-out extrem de inspirat la 16-17, când gazdele erau la o minge de egalare. ”Cu calm și cu răbdare. Blocați-o pe Glibko, doar ea aruncă”, a fost mesajul antrenorului bistrițean, receptat perfect de Oana Chirilă și colegele ei.

De-acolo, jocul a revenit din nou la îndemâna noastră  și nu l-am mai cedat niciodată. 21-26 a fost la final, un rezultat incredibil dacă ne imaginăm un tablou cu echipă mică, de la marginea handbalului mare, fără valori ieșite din comun și una care știe ce înseamnă performanța, cu lot valoros și numeros, cu o atmosferă de cupe europene în jurul ei.

Dar CSM Bistrița a dovedit încă o dată că pune mult suflet în joc, că are mai multă inteligență decât forță și că vrea să se ia la bătaie cu greii.

De data aceasta a fost partida Danielei Rațiu, pivotul care a încept excelent acest an. S-a bătut pe semicerc la fel de mult în fiecare meci, dar acum a fost picurată cu geniu în multe faze. A marcat goluri foarte importante și s-a apărat exemplar. Sigur, a avut și pase excelente de la Oana Chirilă și Laura Oltean Pristăvița, jucătoarele care au la ele cheia oricărui meci. De altfel, toate, dar chiar toate bistrițencele noastre au jucat bine în această partidă, cu siguranță surpriza etapei în Liga Florilor.

CSM: Țegean(29 la sută), Măzăreanu (25 la sută), Pristăvița (2), Rodriguez (1), Szabo, Dorhoi, Bărbos (1), Chirilă (8), Paraschiv, Rațiu (7), Tetean (3), Orșivschi (3), Zegrean (1), Ivan

 

Etapa a 3-a din retur

Brăila – Slobozia 23-21

Galați – Roman 17-18

Vâlcea – Bistrița 21-26

U Cluj – Corona, luni, ora 19.00

HC Zalău – Rapid, joi, la 19.00

CSM București – Cisnădie, joi, 18.30

Slatina – Craiova, miercuri 21 feb.

În clasament, CSM Bistrița e pe 5, cu 26 de puncte (după București, Craiova, Vâlcea și Cisnădie), urmată de HC Zalău, 25 de puncte, un meci mai puțin

Adrian Linca

 | 4.147 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *