Victorie categorică a României în fața Canadei! Corespondență de la Mircea Seleușan – Bătrânu!

Sunt multe aspecte de discutat și analizat după această confruntare notabilă a echipei noastre feminine  pentru câștigarea Cupei Federației Internaționale de Tenis. Vă promit o abordare mai detaliată a subiectului, mîine, de la Bistrița.

Aș vrea să reținem acum că echipa noastră compusă din: SORANA CÎRSTEA, IRINA BEGU, RALUCA OLARU, ANA BOGDAN,coordonată de FLORIN SEGĂRCEANU, căpitan nejucător al fetelor, pentru prima dată în carieră – știm că i-a coordonat ani la rând pe băieți, la Cupa Davis – foarte bine secondat de ALINA TEGȘOR, a învins cu 3-1 CANADA! No comment!

După prima zi conduceam cu 2-0, vă reamintesc. Azi la 12:10 a început meciul dintre IRINA BEGU și mult mai tânăra adversară (19 ani) , KATHERINE  SEBOV (locul 319 WTA). Probabil căpitanul nejucător al Canadei, Sylvain Bruneau s-a gândit  să vină cu o surpriză pentru a nu-și reproșa mai târziu că nu a încercat totul. Nimic nou sub soare, cunoaștem.  Ideea ar fi fost, vezi Doamne, că Irina ar fi putut fi surprinsă de această fetiță. Nu mai jucase niciodată cu ea. Nimeni din echipa noastră  nu-i văzuse jocul.

A fost „ultimul pai” de care s-a agățat domnul Sylvain Bruneau.  S-au mai văzut cazuri când un „copil” de 17-19 ani a prins o zi bună și a  reușit eventul, bătând un mare campion, sau un jucător de top. (Vezi Julia Ostapenko, Alexander Zverev etc.). Nu a fost cazul azi.  După 37 de minute Irina încheia primul set cu 6-2, iar la ora 13:35 meciul lua sfârșit, setul doi: 6-4, scor final: 6-2; 6-4IRINA BEGU, adică  3-0! România – Canada!

S-a mai jucat pe urmă și partida de dublu. Pot spune, fără miză, mai mult din respect față de spectatori. Perechea Ana Bogdan (86 WTA)/Raluca Olaru (45 WTA, la dublu) a fost întrecută de reprezentantele Canadei Carol Zhao (138 WTA)/Gabriela Dabrowski ( locul 334 WTA la simplu, dar locul 11 WTA, la dublu), scor 6-4;1-6;6-10.

Scorul înfruntării dintre România și Canada a fost pe final 3-1! , în favoarea echipei noastre.

Un cuvânt trebuie să vă spun și despre SIMONA HALEP. A fost în tribună alături de echipă și și-a susținut colegele și prietenele în prima zi. A făcut, la propriu, o „baie de mulțime”. Este foarte iubită și la Cluj-Napoca, ca peste tot de altfel. Astăzi nu a mai revenit la Sala Polivalentă. A fost să-și facă un ultim RMN. Dacă totul evoluează corect și bine, cum s-a exprimat doctorul Irimia,  o vom putea revedea miercuri jucând la Doha. Aici se va reîntâlni cu Sorana și Irina. Să le felicităm din tot sufletul pe fetele noastre pentru victoria lor remarcabilă de la Cluj-Napoca și să le ținem pumnii pentru provocarea de la Doha, unde se anunță un „tablou” foarte dificil.

Alte amănunte, mâine, de acasă.

BRAVO FETELOR! VĂ IUBIM!

Mircea Seleușan-Bătrânu

 

 

 

 | 948 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *