Viceprimarul Cristian Niculae și-a trimis subordonații prin țară să caute modele de finanțare a handbalului!

Viceprimarul Cristian Niculae și-a trimis subordonații prin țară să caute modele de finanțare a handbalului!

La inițiativa viceprimarului Cristian Nicolae, în vara acestui an a fost inițiat un proiect de hotărâre privind finanțarea de către Primărie a echipei de handbal CSM Bistrița cu suma de 2.000.000 de lei.

Proiectul a fost votat în unanmitate în Consiliul Local, în ședința din septembrie, dar nu a primit aviz de legalitate din partea secretarului Floarea Gaftone, în urma rapoartelor negative întocmite de direcțiile juridice și economice.

”Ni s-a explicat că suntem în domeniul ajutorului de stat și că nu se poate finanța echipa de handbal. A fost luată în calcul și o decizie a Consiliului Concurenței, de la care am cerut detalii dar încă nu am primit”, spune Niculae.

 

 

Însă, viceprimarul pare hotărât să susțină totuși  echipa de handbal. Ca să se documenteze cum fac alții, și-a trimis oamenii în țară, pe la alte primării care susțin sportul. ”Eu nu cred că suntem în domeniul ajutorului de stat. Dar, și așa să fie, trebuie să existe alte soluții de finanțare de vreme ce multe alte primării susțin cluburi sportive. Le-am spus celor care au dat aviz nefavorabil să se urce în mașină și să meargă în alte primării să vadă cum fac alții. Trebuie găsite soluții, nu putem lăsa în aer această echipă”, a declarat Niculae pentru sportulbistritean.ro.

 

 | 380 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *