Vettel reușește mișcarea pentru campion mondial. Dorin Dobra scrie despre Formula 1

La sfârșitul unei runde ”head to head” ce nu a mai avut loc în Formula 1 din anii 80, adică trei curse în fiecare week-end, echipa cea mai câștigată este clar Ferrari, ce a luat o opțiune clară pentru titlu, mai ales dacă ne gândim la cursele viitoare ce avantajează istoric monoposturile roșii.

Pe o vreme atipică pentru Marea Britanie, mai bine de 30 de grade în aer și 50 la nivelul asfaltului, pe care nici măcar gazonul englezesc nu a mai suportat-o transformându-se în ceva galben în jurul circuitului, Vettel reușește cu două ture înainte de finalul cursei mișcarea simbolică pentru poziția întâi, pe care o va și ocupa până la final, acasă la echipa Mercedes.

Considerăm mutarea făcută de Vettel emblema primei opțiuni pentru titlul mondial de anul acesta. Vettel a dovedit că are cu ce, mașinile Ferrari comportându-se peste așteptări, a dovedit că își dorește, găsind cea mai bună fereastră de atac, a dovedit că face orice pentru a câștiga, știut fiind că a început cursa cu dureri cumplite la nivelul gâtului.

Marele perdant e Hamilton care a dovedit încă o dată că e mult prea mofturos pentru un sport atât de mare. E ușor să fii ok când totul e ok, e mai greu să păstrezi aparențele când lucrurile nu merg perfect – Hamilton nu a trecut testul acesta. Asta chiar dacă el se afla în poziția de a sparge orice record a vreunui pilot englez, respectiv acela de a câștiga de 6 ori în țara de origine.

Dacă predicțiile noastre se confirmă, la finalul lunii iulie, înainte de vacanța de vară echipa Ferrari își va consolida avantajul iar la finalul anului, italienii vor putea scrie din nou pe plachete, pe mașinile de stradă, World champion 2018.

Dorin Dobra

 | 3.893 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *