Reprezentanții Direcției Județene de Sport și cei ai Clubului Sportiv Municipal s-au întâlnit în ședință comună, pentru a prezenta raportul pe anul 2008 și programul pentru 2009. La întâlnire a fost prezent și Cristian Bocșa, secretar în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului. Acesta i-a asigurat pe cei prezenți că bugetul se va debloca în cel mai scurt timp. Asta după ce patru luni de zile antrenorii și sportivii au participat la competiții fără bani de la club.
Furtună într-un pahar cu apă în cadrul ședinței comune a șefilor sportului din județ. Cuvinte de laudă pentru rezultatele obținute și speranțe de mai bine pentru viitor. Condusă de șeful Direcției pentru Sport, Constantin Florian, ședința s-a dorit a fi una ”la subiect”, fără prea multe luări de cuvânt. De altfel, nici antrenorii n-au fost prezenți în număr foarte mare, mulți dintre aceștia fiind prezenți la competiții. Conform raportului prezentat, sportivii Clubului Sportiv Municipal au obținut anul trecut un număr de 248 de medalii naționale și 34 de medalii internaționale. De asemenea, la Jocurile Olimpice de la Beijing, Bistrița a fost reprezentată de doi sportivi: Crișan Adrian la tenis masă și Răzvan Martin la haltere. Directorul CSM Bistrița, Adrian Moldovan, a caracterizat activitatea instituției ca fiind una care „ne dă speranțe în obținerea unor performanțe deosebite în viitor, lucru cu care sportivii și antrenorii CSM Bistrița ne-au obișnuit”. Singurele reproșuri le-a adus Adrian Moldovan Primăriei Bistrița și Consiliului Județean, instituții „care nu au sprijinit suficient Clubul
Sportiv Municipal”.
Direcția Județeană de Sport a organizat anul trecut 136 de competiții sportive, competiții care au însumat costuri de 141.336 lei. Din raportul DJS reiese că s-au organizat 16 acțiuni de selecție cu un număr de 842 de sportivi participanți, din care 76 au fost selecționați.
Reprezentanții sportului din județ și antrenorii au primit și o veste bună. După patru luni de așteptare, bugetele de vor debloca. Cristian Bocșa, secretar în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului a declarat: „Le mulțumesc salariaților celor două instituții pentru înțelegerea de care au dat dovadă pentru întârzierea cu bugetul. Sper că zilele acestea se va rezolva problema bugetului!”
Saranciuc și Bozga, contre la primar
La întâlnire a fost prezent și primarul Bistriței Ovidiu Crețu. Edilul a subliniat importanța sportului, dar mai ales importanța Gloriei Bistrița pentru bugetul local, declarând că și anul acesta Gloria va beneficia de un tratament special la împărțirea banilor. „Gloria Bistrița va fi tratată într-un mod special în filosofia bugetului, pentru că Gloria reprezintă un fenomen special. Dar și celelalte sporturi vor fi sprijinite. Avem anul acesta alocate 27 de miliarde lei vechi pentru sport, din buget” le-a spus primarul celor prezenți în sală.
„Activitatea sportivă se face și cu implicarea comunității sau a oficialităților. S-a promis de către domnul primar că și celelalte sporturi vor fi ajutate. N-au fost niciodată ajutate celelalte sporturi” a spus Gheorghe Bozga.
„Eu vă spun sincer, am 25 de ani de când sunt la Bistrița, îmi place orașul, am făcut tot ce am putut pentru oraș, dar – să nu se supere domnul primar – eu până acum nu am văzut cinci bani pentru secția de haltere. Am avut copii care au câștigat Campionatul European la 13 ani și s-au suit pe prima treaptă și au ascultat imnul” a spus Mugur Saranciuc.
Cât ne costă sporturile
Raportul financiar al Clubului Sportiv Municipal arată că în anul 2008 cel mai mult au cheltuit halterele, (224.297 lei) și tenisul de masă (192.973 lei). Gimnastica a cheltuit 162.679 lei, iar atletismul 104.451 lei. Pentru handbal s-au alocat, în 2008, 50.000 lei, pentru box 67.525 și pentru schi 48.758. Cei mai puțini bani au cheltuit secțiile de culturism (11.553 lei), sanie (14.341 lei) și radioamatorism (2.064 lei). Bugetul total al CSM-ului a fost anul trecut de 878.641 lei.
Ultimele comentarii