Veste tristă pentru bistrițeni! Un simbol al fotbalului bistrițean, Gheorghe Hurloi, a plecat dintre noi!

La doar 62 de ani, o boală grea l-a răpus pe unul dintre cei care au scris istoria fotbalului bistrițean.

Gheorghe Hurloi a murit astăzi, la secția de oncologie a Spitalului Județean, în urma unei tumori la ficat. În urma lui rămân pagini întregi din povestea de aur a Gloriei, cea din anii 80. A fost căpitan și fundaș de fier al echipei ce pierdea doar un joc acasă vreme de 10 ani.

A început fotbalul la echipa comunei în care s-a născut, Mintiu Gherlii, care activa în campionatul judeţean. În anul 1970 – la 14 ani, împliniţi – a fost la o selecţie la Cluj, în cadrul echipei „U” pentru jucătorii născuţi în anul 1955.  A  fost ales printre cei 25, din 120 de jucători care au luat parte la selecţie.

La nici 18 ani, în 1973, a jucat un meci cu FC Argeș, la Pitești.  Marele lui noroc  a fost că, jucători mari precum Remus Câmpeanu, Anca, Pecsa îi spuneau „Ghiţă, indiferent cum joci, tu joci bine astăzi” şi, într-adevăr nu a jucat rău în acel meci, nefiind schimbat pe durata înregului joc. Din păcate însă, U Cluj a pierdut, cu scorul de 1-0, prin golul înscris de cel care avea să îi fie coleg de breaslă la Bistriţa, Remus Vlad.

Ghiță Hurloi a povestit într-un interviu pentru Sportul bistritean că motivul a fost următorul: ”eu aveam stipulat în contract obligativitatea primirii unei case în oraş pentru a mai rămâne la echipă. Cum acest lucru nu s-a rezolvat, am plecat gratis de la echipă. Aveam trei oferte în acea perioadă, de la Baia Mare, Târgu-Mureş şi Bistriţa. Am ales-o pe ultima dintre ele. Am semnat mai întâi pe doi ani, după aceea pe încă doi şi tot aşa, am rămas până în acest oraş, care a devenit casa mea.

 

 

10 ani, o singură înfrângere acasă cu Hurloi fundaș central

După cum se ştie, Gloria Bistriţa se mândrește cu un record de invidiat. Timp de aproape zece ani, nu a pierdut decât un singur meci oficial pe teren propriu. Asta se întâmpla tocmai în perioada în care „Nea Ghiţă”activa pentru echipa noastră de club. Întrebat de-a lungul timpului cum a fost în această perioadă, Hurloi spunea: „Aveam jucători valoroşi şi, indiferent ce echipă venea la Bistriţa, până în minutul 30 era 3-0 pentru noi. Se juca cu o ambiţie extraordinară. După aceea, mai înscriam 1-2 goluri”

Victorie dragă în Ştefan cel Mare

„Un alt meci, de care Hurloi își amintea cu drag era cel jucat împotriva echipei Dinamo, la doar patru zile după ziua lui de naştere, când a învins campioana României, tocmai în Ştefan cel Mare, în prezenţa a peste zece mii de spectatori. Marcase Uifăleanu cu un şut imparabil de la optsprezece metri. Pe prima pagină a ziarului „Sportul” din 29 octombrie 1973, apărea: „Cinci apărători clujeni şi nici un atacant dinamovist în careul mic al lui „U””, titlu ce sugera jocul foarte bun al echipei studenţeşti, prin anihilarea totală a atacanţilor dinamovişti.

Meci mare cu ASA în cupă

O altă amintire plăcută a fostului jucător al Bistriţei şi Clujului este meciul susţinut împotriva  echipei ASA Târgu-Mureş, echipă din prima ligă, în cadrul Cupei României – anul 1981, meci în care, Gloria Bistriţa de atunci, cu Gheorghe Hurloi pe teren, revenea extraordinar de la 0-1 (minutul 3) la 4-1, adjudecându-şi victoria în faţa unor jucători renumiţi în acea perioadă, ca Ispir, Unchiaş, Bőlőni, Fazecaş, Hajnal.

Carte de vizită:

 • Data naşterii: 24 octombrie 1955
 • A început fotbalul la Vulturii Mintiu Gherlii, în anul 1968
 • A activat ca jucător: la echipele „U” Cluj (între anii ’70-’77 şi ’79-’80, în A și B), CFR Cluj (’77-’79 în B), CF Gloria Bistriţa (’80-’89 în B)
 • A antrenat echipele: tineret Gloria Bistriţa, Mecanica Bistriţa, Mureşul Topliţa, Unirea Dej, Lacul Ursu Sovata, Vișinul Șieu Măgheruș, Victoria Bistrița, Gloria 2, Academia de Fotbal Gloria şi echipe de juniori ale Gloriei Bistriţa
 • Performanţe ca jucător: de două ori campion naţional de juniori cu echipa „U” Cluj (’72 şi ’74), patru sezoane în Divizia A, la U Cluj, 64 de jocuri în naționalele de juniori, 12 jocuri în naționala de tineret
 • Performanţe ca antrenor: titlul naţional la tineret, în 2000-2001

Adrian Linca

 | 11.639 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

12 Comments

 1. Dumnezeu sa il odihneasca! 🙁

  Post a Reply
 2. Odihneștete in pace om bun si drag !

  Post a Reply
 3. Dumnezeu sa te odihnească în pace. Nea Ghita….

  Post a Reply
 4. Nea’ Ghita

  Dumnezeu sa te odihneasca in pace !

  O sa rămâi in gândurile a multor oameni care au avut ocazia sa te cunoască !

  Condoleanțe familiei !

  Post a Reply
 5. Dumnezeu să-l ierte și odihnească în pace. Nu te vom uita niciodată nea Ghiță!

  Post a Reply
 6. Dumnezeu sa te odihneasca Ghita! Drum lin in lumea dreptilor!

  Post a Reply
 7. Dumnezeu sa il odihneasca in pace condoleante sincere familiei

  Post a Reply
 8. Un mare om, un mare caracter. Odihna vesnica d-le Hurloi.

  Post a Reply
 9. Dumnezeu să îl odihnească !

  Post a Reply
 10. Draga Ghita (Hui), nu te vom uita cat vom trai! Dumnezeu sa te odihneasca in liniste si pace!Familiei tale , sincere condoleante! Cu tristete , Fam.Dr Negrutiu Mircea si fam. Dr.Marius Nicolae Pop

  Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *