Vasile Urs, administratorul judiciar al Gloriei: ”žTeoretic, eu am ultimul cuvânt în club!”

Administratorul judiciar Vasile Urs e hotărât să reformeze Gloria. Spune că teoretic el are ultimul cuvânt în club, dar practic orice decizie o ia împreună cu administratorul special, Alexandru Hatfaludi.

 

Domnule Vasile Urs, conduceți Gloria alături de Alexandru Hatfaludi. Spuneți-ne câteva cuvinte despre dumneavoastră?

 Sunt unul dintre administratori judiciari cu destulă experiență, fac parte dintre cei care suntem în acest domeniu de la începutul acestei activități.Ca și orice bistrițean și eu am fost un simpatizant și un susținător al Gloriei. Acum câțiva ani am fost implicat în activitatea clubului, în calitate de cenzor, pe o perioadă de trei-patru ani.Mi-a plăcut sportul în general și fotbalul în special. Am practicat și sportul, fără a face însă performanță, am jucat fotbal, baschet, volei, tenis, sporturi pe care le mai practic și astăzi în limita timpului disponibil.

Spuneți-ne câteva cuvinte despre procedura de insolvență a Gloriei Bistrița?

Orice astfel de procedură are avantaje și dezavantaje. Gloria a ajuns practic într-o situație de blocaj, fără a mai putea să facă plăți. Unul dintre avantajele insolvenței pentru Gloria este faptul că în momentul aprobării acestei proceduri se suspendă de drept orice executare silită asupra bunurilor materiale și financiare ale clubului. Clubului i se acordă o perioadă de timp să se reorganizeze și să-și facă un plan de realizare a veniturilor necesare pentru plata obligațiilor către creditori. Un alt avantaj este că de la data începerii procedurii nimeni nu mai poate pretinde penalizări sau majorări pentru obligațiile scadente. Principalul dezavantaj este acela al imaginii nefavorabile a clubului în relațiile cu alte entități .

 Cine are ultimul cuvânt în luarea deciziilor, dumneavoastră sau Alexandru Hatfaludi?

Atribuțiile administratorului special sunt de administrare efectivă a clubului. Bineînțeles ca această administrare se face sub supravegherea administratorului judiciar, este de fapt o colaborare, hai să-i spunem o conducere bicefală, administrator judiciar-administrator special. Teoretic, eu aș avea ultimul cuvînt.  Aș putea să nu fiu de acord cu unele acțiuni ale administratorului special, dar orice măsură care privește activitatea clubului o analizăm împreună și tot împreună încercăm să luăm cele mai bune decizii pentru club.

Gloria a dat publicității Planul de reorganizare al clubului. Vorbiți-ne despre el.

Planul prevede plata integrală a tuturor obligațiilor către creditori, inclusiv către foștii jucători. Prevede măsuri în plan sportiv, organizatoric, comercial, resurse umane și alte activități care pot fi realizate de către club în această perioadă, activități care să fie aducătoare de venituri. Esența acestui plan este plata integrală a tuturor datoriilor acumulate de către club.

Citind acest plan am observat că se bazează în mare parte banii rezultați din vânzarea stadionului către Primărie. Ce se întâmplă dacă reprezentanții consiliului local nu vor fi de acord să cumpere stadionul?

Planul nu se bazează doar pe această sursă de obținere a fondurilor. Vânzarea stadionului este doar una din aceste surse. Eu sunt convins că vom realiza veniturile necesare chiar dacă vom fi nevoiți să jucăm un an în liga a doua. Dacă o să studiați anexele veți observa că la venituri nu am trecut nici o sumă din dreptul de televizare ale jocurilor din liga întâi pentru ediția de campionat 2013-2014, iar primii bani din vânzarea patrimoniului vor intra în club doar începând cu anul 2014, eșalonat pe mai mulți ani.

În iarnă au părăsit echipa aproape toți titularii. Cum stă Gloria la nivelul lotului de jucători?

După intrarea în insolvență am încheiat practic contracte noi cu toți jucătorii care au rămas și care au fost aduși să evolueze la Gloria. Aceste contracte s-au diminuat substanțial tocmai pentru a reuși să ieșim din această perioadă de criză. Referitor la lotul pe care îl avem acum la dispoziție vreau să vă spun că încă de la formarea lotului și plecarea lui în cantonamentul de pregătire din Antalya, am încercat să cooptăm cât mai mulți bistrițeni. În Turcia dintr-un lot de 28 jucători deplasați, 13 sunt bistrițeni, născuți, formați și crescuți la Bistrița, unii dintre ei fiind chiar juniori. Ei trebuie să lupte pentru a-și câștiga un loc în echipă, pentru că simplu fapt că sunt bistrițeni nu înseamnă că le dă dreptul să intre în teren ca titulari. Vor juca cei care demonstrează că merită să joace, acest atribut este al antrenorului, el formează echipa. Din vară vom forma echipa a doua, pe scheletul actualei grupe de juniori A a clubului, echipă care va evolua în liga a patra a campionatului județean, cu obiectivul promovării an de an într-o ligă superioară. Vom pune în continuare un accent deosebit pe jucătorii tineri și pe bistrițeni.

 Câteva cuvinte despre centrul de copii și juniori al clubului…

Primul lucru pe care eu îl vreau și vom face eforturi pentru realizarea lui este acela de a crea, în maxim doi ani de zile, o bază sportivă cu trei-patru terenuri de joc pe care să se pregătească efectiv grupele din cadrul centrului de copii și juniori. Activiatea acestui centru va fi unul din obiectivele principale pe care le vom avea în perioada viitoare. Vom pune accent pe asigurarea condițiilor materiale nesesare pregătirii copiilor și juniorilor, vom pune accent pe pregătirea antrenorilor, pe modalitățile de pregătire a lor, pe asigurarea tuturor condițiilor pentru a crește și a dezvolta practic acest centru. Vrem ca în trei-patru ani de zile să creem surse de finanțare cu preponderență din vânzarea jucătorilor formați de centrul de copii și juniori.

Leon Buhai / sportulbistritean.ro

 

 | 1.412 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *