Vasile Jimboreanu își vede visul cu ochii! ”Mă simțeam ca o nulitate. Acum simt că munca mea e apreciată!”

După 36 de ani de muncă la un fond documentar unic în România, Vasile Jimboreanu se simte împlinit. În sfârșit și-a mutat arhiva într-un spațiu remarcabil, mai vizibil, care îi pune truda în valoare.

Arhiva ce cuprinde mii de reviste, cărți, fotografii și articole decupate din ziare face parte acum din Centrul Documentar Expozițional al Palatului Culturii. Spațiul de pe pietonal în care a funcționat provizoriu Centrul Cultural a fost adaptat foarte bine unui astfel de centru care cuprinde, pe lângă colecția lui nea Jimmy, o bibliotecă cu 15.000 de volume, o sală de lectură, un studio radio-tv, un club de filatelie, un salon al trofeelor culturale și un fond documentar cultural.

Din 1980, când Jean Pădureanu mi-a dat fostul lui birou de la stadion, m-am străduit să găsesc un loc potrivit pentru acest fond documentar. Am avut aproape 10 spații mai mult sau mai puțin potrivite pentru el. În ultima vreme mă simțeam destul de izolat la Sala Polivalentă. Eram ca o nulitate, de care nu avea nimeni nevoie, deși spațiul era generos. Acum simt că munca mea e apreciată și pusă în valoare”, spune Vasile Jimboreanu pentru sportulbistritean.ro, o publicație la care colaborează din 2004.

Vasile Jimboreanu va împlini anul acesta 76 de ani. Istoric, profesor, ziarist și remarcabil om de sport, și-a dedicat viața acestui fond documentar în care, practic, se poate regăsi orice bistrițean care a făcut sport organizat de-a lungul timpului.

“Pe lângă fondul de excepție al lui Vasile Jimboreanu, Centrul cuprinde  documentele culturale din 1950 până la zi. Astfel orice bistrițean va putea afla tot ce s-a întâmplat în cultura bistrițeană. Lucrăm la acest proiect de aproximativ 3 ani, este o inițiativă unică în România și ne bucurăm că o concretizăm. Nu a mai făcut nimeni așa ceva. Sper să putem primi public de săptămâna viitoare, după ce mâine va fi inaugurat odată cu Târgul Mare al Bistriței”, a declarat Dorel Cosma pentru observatorbn.ro.

 

 

 


 | 2.371 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

1 Comment

  1. Sincer ma bucur nespus de mult pt ca cu puterea mass media si oamenilor ca si dumneavoastra se mai pot salva „vieti” daca mi se permite sa spun asa.
    Felicitar!!!

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *