Urmașii Gloriei, urmăriți de antrenorul Pandurilor, Petre Grigoraș! FOTO!

Grupa de copii născuți în 2004-2005 a jucat în deschiderea meciului cu Pandurii.

Cei mai mici fotbaliști ai Gloriei au intrat prima dată în viața lor pe terenul mare, înaintea partidei cu Pandurii Târgu Jiu. Îmbrăcați ca la marile cluburi și susținuți frenetic din tribune de părinți, jucătorii lui Valer Someșan au adus liniștea dinaintea furtunii ce avea să se abată peste meciul echipelor mari. Au jucat pe latul terenului dar au alergat cât i-au ținut genuchii și plămânii lor de copii la 7 ani. Iar la final au avut parte de o recompensă pe care o vor aprecia cum se cuvine peste câțiva ani: o poză alături de președintele Jean Pădureanu.

„La vârsta asta trebuie să-i lași să joace cum le place lor, să prindă gust de fotbal, să vină cu plăcere. Au vreme destulă de antrenamente mai speciale”, spune Someșan, mândru de grupa lui. O grupă așa cum nu a mai avut de mult, cu copii pe care îi va învăța de la zero tainele fotbalului.

Gloria 2004-2005: Gabriel Bogdan, Darius Andrecuș, Luca Crișan, David Cosma, Alex Flore, Raul Grigoraș, Mihai Bogdan, Rareș Muthi, Răzvan gaftone, Radu Șerban, Denis Drăguț, Lukas Avram, Darius Gălușcă, Antonio Moldovan, Vlad Moldovan, Dorian Pop, Paul Coman, Răzvan Mătean, Ionuț Moruțan, Andrei Vultur, Attila Mezei.

 

Petre Grigoraș: „E o bucurie să-i vezi jucându-se!”

Domnule Grigoraș, vă văd zâmbind pe marginea terenului, urmărindu-i atent pe cei mai mici fotbaliști ai Gloriei…

Da, e o bucurie să vezi copii așa de mici jucându-se cu mingea și am o oarecare nostalgie față de vremurile trecute. Acum sigur nu se mai joacă atât de mult copiii pe maidane, sau în spatele blocurilor, de aceea e foarte bine ce încurajează Gloria și ar trebui făcute mai des astfel de acțiuni. Chiar dacă văd mulți părinți încordați pe marginea terenului. Trebuie lăsați copiii să se distreze, să se simtă bine și sunt convins că deseară vor dormi foarte bine după atâta alergare. Iar apoi vor vorbi o săptămână la grădiniță sau la școală despre cum au jucat ei acest meci pe terenul Gloriei. Din păcate, copiii nu prea mai au spații unde să încingă o miuță. E păcat ca o țară cu oameni atât de talentați să-și distrugă locurile de joacă, bazele sportive, terenurile de sport. Nu se poate ca acești copii să se joace prin moluri și benzinării.

Ați mai avea răbdare cu o grupă de copii?

Cred că nu,  deși ar fi foarte plăcut. E foarte grea munca aceasta, de aceea antrenorii de copii și juniori ar trebui apreciați cum se cuvine. Văd că Academia Hagi începe să facă lucrul acesta. Din păcate, în rest, ceilalți, decât să crească un copil de-al lor, mai bine preferă să aducă jucători străini. Eu nu prea sunt de acord cu așa ceva. Nu pot să spun că sunt rasist, dar un pic naționalist sunt și mi-aș dori cât mai mulți copii din România să aibă șansa să joace pe prima scenă. 

sportulbistritean.ro


 | 221 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *