Urma scapă turma! Victorie spectaculoasă cu HC Zalău în ultimele 30 de secunde!

Gloria a câștigat astăzi un meci important atât în clasament, cât mai ales pentru moralul jucătoarelor și suporterilor bistrițeni. Care cu greu mai digerau a treia înfrângere acasă, după cele cu SCM Craiova și Corona Brașov.

Pașca a făcut ce trebuia după eșecurile anterioare și a gestionat destul de bine o partidă dificilă, cum bine știm că sunt toate împotriva lui Gheorghe Tadici.

A introdus-o pe Elisei în inter stânga și marea campioană a fost motorul echipei. Le-a jucat pe Dincă și pe Andra Moroianu din primul minut și extremele au fost de multe ori decisive. A revenit la jocul clasic cu pivotul și asta ne-a adus cel mai important gol, golul victoriei.

A fost o partidă foarte echilibrată, ba cu ale noastre în ușor avantaj, ba cu Zalăul conducând pe tabelă. Bistrițencele au intrat în jocul dur al sălăjencelor și s-au lovit rău de multe ori, iar în dese rânduri au fost eliminate.

Așa am rămas fără Pristăvița din prima repriză, accidentată la umăr, și fără Rațiu în cea de-a doua, trimisă în tribună după 3 eliminări de două minute. Însă, Elisei, Todor și Șamanț le-au înlocuit foarte bine.

La 23-23, cu 30 de secunde înainte de final, Tadici a avut atacul și a cerut time-out. Antrenorul a pregătit bine finalul unei victorii în deplasare, dar n-a luat-o în calcule pe De Paula, portărița noastră care nu apărase mai nimic până atunci.

Brazilianca a scos însă, ca la fotbal, o minge cât un meci întreg, de la vinclu, cu un plonjon de mare efect. Faza s-a mutat repede la poarta Zalăului și Șamaț a marcat golul victoriei de pe semicerc. S-a încheiat 24-23, un joc muncit, o victorie chinuită.

E clar că ceva nu merge bine în angrenajul echipei lui Pașca, însă e la fel de clar că fetele își dau viața pe teren și pentru asta publicul le-a aplaudat minute întregi la final.

Urmează o deplasare la Gloria Buzău și apoi o pauză de două săptămâni până la meciul cu Minaur Baia Mare. Un program bun pentru Pașca să-și echilibreze echipa, după startul împiedicat pe care l-a avut.

Gloria: Dziyana Ilyina – 6 goluri, Valentina Ardean Elisei – 5, Nicoleta Dincă – 3 goluri, Daniela Todor – 3 goluri, Andra Moroianu – 3 goluri, Natallia Vasileuskaya – 2 goluri, Diana Șamanț – un gol, Daniela Rațiu – un gol.

🥅Ana Maria Inculeț 3/12 intervenții reusite (25%), Darly Zoqbi de Paula 4/18 intervenții reusite (22%).

 

 | 2.188 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *