Un egal adormit

Heniu Prundu Bârgăului a remizat pe teren propriu, cu Voința Uriu, într-un meci în care s-a jucat fotbal doar pe final. Cu patru goluri și o eliminare, jucătorii au salvat în ultimele 30 de minute o partidă plictisitoare.

Filmul meciului.

Heniu și Uriu, vecine în clasament, au început partida tatonându-se. Oaspeții n-au forțat deloc, dând senzația că se mulțumesc cu un egal care să-i mențină în fața Bârgăului în clasament. Haidar are cele mai mari ocazii ale primei părți, trecând de două ori pe lângă deschiderea scorului. Tabela rămâne neschimbată însă și se intră la cabine la egalitate, scor 0-0. La reluare, Brumă trage primul semnal de alarmă, în minutul 55, șutul acestuia fiind respins de Bistrean. Golul oaspeților avea să vină în minutul 64, când Brumă execută o lovitură liberă de pe stânga, la colțul scurt, păcălindu-l pe Bistrean (0-1). Trei minute mai târziu, același Brumă primește o minge la limita offsaid-ului și marchează pentru 2-0, după o cursă de 40 de metri. Bârgăuanii se trezesc abia în minutul 70, amintindu-și că trebuie să și marcheze. Hipi reduce din handicap, răzbunând ratările de la Jelna și în minutul 78 Gavriloaie aduce egalarea, după ce-i suflă o minge portarului oaspeților. Până la final se mai consemnează doar eliminarea lui Rodilă, care primește al doilea cartonaș galben pentru un fault la mijlocul terenului. Heniu nu găsește golul victoriei, remizează 2-2 cu Uriu și ratează șansa de a trece pe locul 6 în clasament.

Jucătorul meciului.

Brumă a fost cel mai bun jucător al meciului. Într-o echipă disciplinată și fără valențe ofensive, Brumă a făcut diferența. A marcat două goluri frumoase și a dat tonul la spectacol într-un meci plictisitor în prima parte.

Atmosferă.

Partida s-a disputat pe o vreme călduroasă, în fața a peste 50 de spectatori. Dacă în prima repriză, aceștia au asistat plictisiți la o evoluție străină de fotbal a celor două echipe, jocul s-a mai animat în partea secundă. În centrul atenției s-a aflat Matei, jucătorul Heniului fiind ironizat șu huiduit încontinuu de un grup de spectatori din tribună. Acesta a cedat pe final, răspunzându-le, fapt ce a incitat și mai tare spiritele. Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru, cel poreclit ”Garrone” nefiind prea iubit de un grup de localnici din Bârgău.

Arbitraj.

Centralul Cosmin Dosan a condus bine o partidă care nu i-a pus prea multe probleme. N-a acordat niciun cartonaș galben în primele 60 de minute, păstrându-le pentru finalul meciului. A eliminat corect un jucător de la Uriu. Singura fază discutabilă a fost la golul doi marcat de oaspeți, când Brumă a plecat dintr-o poziție suspectă de offsaid.

Heniu Prundu Bârgăului

Gazdele au prins un meci parcă tras la indigo cu cel de la Jelna. Au ratat câteva șanse de a tranșa partida în favoarea lor în prima parte. Ocaziile s-au răzbunat în partea secundă, când au primit două goluri la singurele șuturi pe poartă ale echipei din Uriu. Și-au revenit pe final, au marcat două goluri frumoase și au salvat meciul. Și de această dată însă, lipsa de concentrare în fața porții i-a privat pe bârgăuani de trei puncte meritate.

Bistrean; Bâlă (Zvobodă `75), Halostă, Sas, Hipi, Ciurea, Dodea, Matei, Gavriloaie, Haidar (Surcel `40), Anton

Victoria Uriu

Uriu a arătat ca o echipă foarte solidă mulțumindu-se să se apere în prima repriză. După pauză a forțat puțin și au marcat la singurele ocazii pe care le-a avut. Oricum, o echipă bună, care își merită locul în prima parte a clasamentului.

Tarniță; Zegrean, Coșeriu, Bot, Tarța, Calincău (Rodilă `60), Oroșan, Roș, Rus (Feherdi `60), Brumă, Mureșan

Arbitri: Cosmin Dosan; Paul Știopei, Ionuț Filip.

Observator: Ioan Encean.

 | 77 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On