Un bravo mare pentru LPS și Gloria Junior, rușine să-ți fie Primărie! (VIDEO)

Cele mai bune echipe de juniori ale județului în acest moment, LPS și Gloria Junior s-au întânit astăzi într-un derby decisiv pentru calificarea în Liga Elitelor Under 18, cea mai importantă competiție juvenilă din România.

S-a impus LPS, la capătul unui meci în care echipa lui Gabor și Chira a fost dominată de cea a lui Gabi Cârstea la numărul de ocazii. Însă, la fotbal, știm cu toții, trebuie s-o bagi în ațe. Au băgat-o cei de la LPS, la ultima fază a meciului și ei sunt cei cu șanse de a prinde Liga Elitelor.

Dincolo de meciul propriu zis, destul de bun și disputat, pe care îl puteți înțelege din rezumatul de mai jos, e de apreciat felul în care ambele grupări s-au conectat la această partidă.  Cârstea jr. și ai lui au luptat cât au putut pentru victorie, dar n-au avut noroc la niciuna din fazele pe care le-au avut.

Gabor, Chira și ceilalți au ținut cu dinții de meci, deși aveau șanse mai mici de calificare, chiar și în cazul victoriei. Terminând campionatul pe locul 2, nu sunt siguri că vor prinde cele 5 poziții mai bine clasate (din 9) care vor merge între elite . Dar au crezut în șansa lor și au luptat până la ultima fază. Chiar și arbitrajul a fost la înălțime, Frișan din Năsăud judecând bine majoritatea fazelor.

Fiind printre puținele care țin în viață fotbalul bistrițean, echipele astea două de juniori republicani merită susținute mai mult.

Una dintre ele, Gloria Junior, a primit bani de la Consiliul Județean și e bine că s-a întâmplat așa. Însă din partea Primăriei, nicio mișcare. Ba mai mult, administrația locală sfidează fotbalul juvenil, interzicându-i să se antreneze și să joace pe noul gazon de la Liviu Rebreanu. Acolo unde, de fapt, ar fi trebuit să se dispute acest meci, considerat acasă pentru LPS.  È˜i nu pe un teren rău, care n-a fost udat de 4 ani, după cum spun administratorii bazei IPROEB.

Știm bine, că de la calitatea terenului pleacă orice discuție despre fotbal. Cum să bagi atâția bani în gazonul din centrul orașului și nu-i lași să joace fotbal pe cei mai buni copii ai tăi din acest sport? E de-un absurd fără margini să nu pui porți pe un teren de fotbal și să-l folosești mai mult pentru ”țară, țară vrem ostași”, decât pentru sportul rege.

Așa că, să dăm o notă mare acestor echipe bistrițene, chiar dacă ele nu sunt la nivelul altora, de altădată. Și un 4 de corijență administrației locale. Care dacă n-o face din bun simț, ar trebui măcar să se supună legii sportului, unde scrie că e obligată să aibă grijă de sănătatea prin mișcare a cetățenilor ei, mai ales a tinerilor. 

Adrian Linca

 | 1.973 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *